Στο Υπ. Παιδείας ο φάκελος της δίωξης δασκάλων για τον βιασμό 10χρονου με κατσαβίδι

Απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας θα σταλεί ο φάκελος της υπόθεσης της ποινικής δίωξης δασκάλων δημοτικού σχολείου του νομού για την κακοποίηση δεκάχρονου μαθητή από συμμαθητές του μεγαλύτερης ηλικίας σε ώρες λειτουργίας του σχολείου και, συγκεκριμένα, στα διαλείμματα. Πρόκειται για υπόθεση που είχε σοκάρει το πανελλήνιο τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, έχει δοθεί εντολή τις επόμενες ημέρες να ζητηθεί από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο φάκελος από την Εισαγγελία, ο οποίος θα παραδοθεί στην περιφερειακή διεύθυνση και από εκεί απευθείας στο Υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο θα χειριστεί εξ ολοκλήρου την υπόθεση, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Εκπαιδευτικοί αναμένεται να τεθούν σε αργία μέχρι να γίνει η δίκη.

Όπως ανέφερε η κ. Αναστασοπούλου, «σε διοικητικό επίπεδο γίνεται ό,τι ακριβώς προβλέπεται». «Η ένορκη διοικητική εξέταση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο μας πρόλαβε η δικαστική εξέλιξη», συμπλήρωσε η ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων των τριών παιδιών που εμφανίζονται ως θύτες στην υπόθεση κακοποίησης του δεκάχρονου, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Η Εισαγγελία Βόλου παρέπεμψε εκπαιδευτικούς και γονείς σε δίκη, με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Η αποκάλυψη της κακοποίησης μαθητή από μεγαλύτερους συμμαθητές του, στην ώρα των διαλειμμάτων στο σχολείο, έγινε στις 26 Οκτωβρίου 2016, οπότε βραδινές ώρες ο πατέρας του 10χρονου απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και έξαλλος κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση. Ο γιος του είχε λύσει επιτέλους τη σιωπή, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Πηγή: taxydromos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα