Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 4 μεγάλοι οδικοί κόμβοι στον Βόλο

Τέσσερις μεγάλοι κυκλικοί οδικοί κόμβοι πρόκειται να κατασκευασθούν στον Βόλο για να ανακουφισθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος σε νευραλγικά σημεία της μητροπολιτικής περιφέρειας, όπου καθημερινά προκαλείται «έμφραγμα» από τη μεγάλη κίνηση των οχημάτων.

Το σημαντικό αυτό συγκοινωνιακό έργο για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, εγκρίθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Μεταφορών, με χρηματοδότηση ύψους ενός εκατομμυρίου εξακοσίων χιλιάδων (1.600.000) ευρώ. Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες

για τη δημοπράτησή του, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανακούφιση των κυκλοφοριακών θεμάτων της πόλης.

Με την κατασκευή των κυκλικών οδικών κόμβων, όπου συμβάλλουν μεγάλες λεωφόροι η κυκλοφορία των οχημάτων πλέον δεν θα διακόπτεται από φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι θα καταργηθούν. Οι κόμβοι αυτοί θα κατασκευαστούν μπροστά από το δημαρχιακό μέγαρο (Δημητριάδος, Λαμπράκη και Ιάσονος), στο τελωνείο (Λαμπράκη- Παπαδιαμάντη), στην περιοχή του σταθμού του ΚΤΕΛ (Αθηνών, Λαμπράκη και Σέκερη) και Διμηνίου (Λαρίσης, Δερβενακίων και Μπότσαρη).

Από πλευράς του δήμου Βόλου, έγινε γνωστό ότι το έργο αρχικά προοριζόταν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ (πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων), αλλά χάρις στους κατάλληλους χειρισμούς και τη χρήση των κατάλληλων διαδικασιών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα οι πόροι από το ΕΣΠΑ να διατεθούν σε άλλα έργα προς όφελος του Βόλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα