Στο πλευρό των βοηθών νοσηλευτών ο Χρήστος Καραγιαννίδης

Τη συμπαράστασή του προς τους βοηθούς νοσηλευτές των νοσοκομείων Λάρισας, Τρικάλων και Βόλου, που διαμαρτύρονται γιατί τους αναθέτουν καθήκοντα νοσηλευτή, παρότι στερούνται άδειας ασκήσεως επαγγέλματος νοσηλευτή, εκφράζει ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης. Και τονίζει: «Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι φαινόμενα όπως εκβιασμοί όλων όσοι έχουν επιλέξει αυτό τον δύσκολο δρόμο του αγώνα για αξιοπρεπή εργασία θα με βρουν απέναντι, στο πλευρό των εργαζομένων».

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιεί

σε ανακοίνωσή του, ο κ. Καραγιαννίδης, το ΔΣ του ΣΥΝΔΕ (σύλλογος βοηθών νοσηλευτών Δημοσίου) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς όλες τις Διευθύντριες των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων Λάρισας, Τρικάλων και Βόλου, την οποία κοινοποίησε στους Διοικητές των παραπάνω Νοσοκομείων, στο Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Με αυτή «καταγγέλλει ότι τα μέλη του χρησιμοποιούνται συστηματικά ως τακτικοί Νοσηλευτές, χωρίς όμως να τους αναγνωρίζονται τα αντίστοιχα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα του Νοσηλευτή» και ζητά «την εντός δεκαπενθημέρου πιστοποίησή τους ως επαγγελματίες Νοσηλευτές, με την απονομή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Νοσηλευτή και τη μετάταξή τους στον Κλάδο των Νοσηλευτών οπότε και την ένταξή τους στο καθηκοντολόγιο των Νοσηλευτών ΠΕ και ΤΕ».

Επιπλέον ζητούν, μέχρι να γίνει αυτό, να υπάρχει «επίσημη, εξατομικευμένη, έγγραφη, αιτιολογημένη και κατά νόμο ειδική ανάθεση πλήρων και υπεύθυνων καθηκόντων Νοσηλευτή, ξεχωριστά για τον κάθε ένα εκ των «Βοηθών Νοσηλευτών» του κάθε Τμήματος των Νοσοκομείων αυτών, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η πλήρης επάρκεια γνώσεων, προσόντων και ικανοτήτων στην εκτέλεση των κρίσιμων καθηκόντων Νοσηλευτή, από της προσλήψεως του καθενός στα Νοσοκομεία, μέχρι και σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα