Στο Διοικητικό Εφετείο παραπέμπει το ΣτΕ την αίτηση Γιαννακόπουλου για την ποινή του

Το Δ΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την αίτηση τόσο του προέδρου της KAE Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όσο και της ίδιας της ομάδας, για την ποινή που έχει επιβληθεί στον πρώτο και με την υπ΄αριθμ. 1588/2017 απόφασή του παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η ποινή στον κ.

Γιαννακόπουλο είχε επιβληθεί λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει στις 28 Μαΐου 2014, μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Από τη Διοικητική Δικαιοσύνη ο κ. Γιαννακόπουλος ζητεί να ακυρωθεί η από 6.11.2014 πράξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών με την οποία επιβλήθηκε σε βάρος του, υπό την ιδιότητα του πρόεδρου της εν λόγω ΚΑΕ, η επί τετράμηνο στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας. Δηλαδή, της απαγόρευσης παρακολούθησης οιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας, αλλά και της συμμετοχής του σε αθλητικά σωματεία ως μέλος της διοίκησης της εν λόγω ΚΑΕ ή ως απλό μέλος της.

Ακόμη, του επιβλήθηκε να εκτίσει και παλαιά εκκρεμούσα ποινή 3 μηνών στέρησης που του είχε επιβληθεί για διαφορετική αιτία.

Αναλυτικότερα, η στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας επιβλήθηκε καθώς έκανε δημόσιες δηλώσεις (29.5.2014) μετά τη λήξη του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, με τις οποίες καταφέρθηκε ονομαστικά κατά του διαιτητή του αγώνα, καθώς θεώρησε ότι το δυσμενές για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσμα επηρεάστηκε από συγκεκριμένες πράξεις και παραλήψεις του διαιτητή.

Οι δηλώσεις του αυτές κρίθηκε ότι συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα