Στην Ξάνθη η Ολυμπιακή Φλόγα (video)

Την Ολυμπιακή Φλόγα των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, υποδέχθηκε το πρωί της Μ. Δευτέρας η Ξάνθη.

Η παραλαβή της φλόγας έγινε από τον πρώτο λαμπαδηδρόμο στην ανατολική είσοδο της πόλης, μιας και νωρίτερα βρισκόταν στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη

ενώ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής, με αρκετό κόσμο να δίνει το παρών και στην περιοχή να επικρατούν ιδιαίτερα καλές καιρικές συνθήκες.

«Με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδεχόμαστε σήμερα το ιερό σύμβολο της ανθρωπότητας, της ολυμπιακής ιδέας. Η διέλευση της φλόγας από την Ξάνθη, στο μακρινό ταξίδι που θα αγκαλιάσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά αλλά πάνω απ' όλα τιμή για εμάς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, τονίζοντας πως «στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα μας είναι μια υπερήφανη και αξιοπρεπής χώρα που ξέρει να παλεύει και να ξεπερνά τις δυσκολίες και τα οποία εμπόδια. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει για εμάς η φλόγα σύμβολο αναγέννησης. Μπορεί να εμπνεύσει, μέσα από τις μεγάλες αξίες που μεταφέρει, το αρχαίο πνεύμα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι μπορούν να δώσουν και τις σωστές κατευθύνσεις αλλά και λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την παγκόσμια κοινότητα και εμάς».

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε «συναρπαστικό» και ταυτόχρονα «μαγευτικό» το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας και ευχήθηκε μέσω αυτής να διαδοθεί το μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη και αδελφοποίηση των λαών.

Πηγή: xanthinea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα