Στην παρέλαση ο Τρουντό – Φώναζε «Ζήτω η Ελλάδα» (εικόνες – video)

«Ζήτω η Ελλάς», «Ζήτω ο Καναδάς» και «Χρόνια πολλά» φώναξε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τρουντό, ανοίγοντας την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ.

Αν και η θερμοκρασία βρισκόταν στους -7 βαθμούς Κελσίου, χιλιάδες ομογενείς είχαν κατακλύσει την οδό Jean Talon, στο κέντρο του Park Extension κρατώντας τις ελληνικές σημαίες.

«Μεγάλη μέρα για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς», είπε ο πρωθυπουργός του Καναδά στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας

Μείζονος Μόντρεαλ που στάθηκαν δίπλα του πριν την έναρξη της παρέλασης.


«Είναι τιμή μας που ο Καναδός πρωθυπουργός απεδέχθη φέτος να είναι Τελετάρχης στην παρέλαση μας. Κάθε χρόνο, εδώ και πολύ καιρό, δίνει το παρών στις εκδηλώσεις μας, αλλά ειδικά φέτος η παρουσία του σηματοδοτεί ένα καθαρό μήνυμα στήριξης του Ελληνισμού», έλεγαν στο greekpost.ca στελέχη της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.


Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, ο Τρουντό παρακολούθησε την δοξολογία στον κατάμεστο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ.κ. Σωτήριος. Τον κ. Τρουντό συνόδευαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων και οργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα