Στη Γαλλία έφτασε ο Τραμπ – Θα συναντηθεί με Μακρόν (εικόνες – video)

Διήμερη επίσημη επίσκεψη του Τραμπ στη ΓαλλίαΠρώτα συναντήσεις με το αμερικανικό προσωπικό και μετά οι διπλωματικές συναντήσειςΤην Παρασκευή θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στη Γαλλία για μια διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 14ης Ιουλίου.

Just landed in

Paris, France with @FLOTUS Melania. pic.twitter.com/knULGOQF1K

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 Ιουλίου 2017

«Προετοιμάζομαι να αναχωρήσω για τη Γαλλία έπειτα από πρόσκληση του προέδρου Μακρόν για να γιορτάσω και να τιμήσω τη γαλλική (εθνική) εορτή και τα 100 χρόνια από την εμπλοκή των ΗΠΑ στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος λίγο πριν την αναχώρησή του από την αεροπορική βάση Άντριους στην Ουάσινγκτον.

Getting rdy to leave for France @ the invitation of President Macron to celebrate & honor Bastille Day and 100yrs since U.S. entry into WWI.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 Ιουλίου 2017

Πρώτα συναντήσεις με το αμερικανικό προσωπικό και μετά οι διπλωματικές συναντήσεις

Ο Τραμπ θα αφιερώσει το πρώτο μέρος της ημέρας σε συναντήσεις με το αμερικανικό προσωπικό στο Παρίσι, πολίτες και στρατιωτικούς, προτού ξεκινήσει τις διπλωματικές συναντήσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει επίσημα δεκτός στο Μέγαρο των Απομάχων σήμερα στις 15:30 τοπική ώρα από τον Εμανουέλ Μακρόν προτού οι δύο ηγέτες, μία ώρα αργότερα, συναντηθούν στο Μέγαρο των Ηλυσίων καταρχάς για κατ’ ιδίαν συνομιλίες και κατόπιν με τη συμμετοχή και άλλων αξιωματούχων, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 18:15 τοπική ώρα.

Θα ακολουθήσει το δείπνο με οικοδεσπότες τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν και επίσημους καλεσμένους τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια στο εστιατόριο Ιούλιος Βερν στον Πύργο του Άιφελ.

Την Παρασκευή θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση

Αύριο Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τον γάλλο ομόλογό του θα παρακολουθήσουν την παραδοσιακή, στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στη διάρκεια της οποίας θα παρελάσουν δίπλα δίπλα Γάλλοι και Αμερικανοί στρατιώτες.

Η γαλλική προεδρία υπογράμμισε τα διπλωματικά διακυβεύματα της επίσκεψης αυτής. Ένα μήνα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ο Μακρόν επιθυμεί να μην «διαρρήξει» τις σχέσεις του με τον Τραμπ, να μην «απομονώσει» την Ουάσινγκτον και να επαναβεβαιώσει «τους ιστορικούς δεσμούς» που ενώνουν τις δύο χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα