Στα Χανιά ο Μίκης Θεοδωράκης

Αφιερωμένο στον διάσημο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη θα είναι το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου, χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα βρίσκεται στα Χανιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο σύλλογος «Φίλων Μίκη Θεοδωράκη».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, το πρωί του Σαββάτου ο κ. Θεοδωράκης θα επισκεφθεί το πατρικό του σπίτι στο Γαλατά, το οποίο γίνεται μουσείο από τον δήμο Χανίων. Το απόγευμα θα επισκεφτεί το νέο Πολιτιστικό Κέντρο και Κλειστό

Θέατρο (παλαιό τελωνείο) στο παλιό λιμάνι Χανίων και στις 18:30 θα μεταβεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση, στην οποία ο δήμος Χανίων θα του επιδώσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για την ονοματοδοσία του νέου Πολιτιστικού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» και την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Χανίων. Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα απονείμει στον κ. Θεοδωράκη την ανώτατη τιμή που απονέμει το Ίδρυμα, το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου.

Την Κυριακή, στις 20:00, ο δήμος Αποκορώνου θα υποδεχθεί τον μουσικοσυνθέτη στο ανοιχτό «Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης», στο Εμπρόσνερο, όπου θα του επιδοθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου, με το κλειδί του δήμου. Θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το μουσικό σύνολο «Βάμος».

Keywords
Αναζητήσεις
θοδωρακης χανια
Τυχαία Θέματα