Σκηνοθετημένη η απαγωγή μοντέλου στο Μιλάνο;

Το φως της δημοσιότητας «είδαν» νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση απαγωγής του 20χρονου μοντέλου από τη Βρετανία, στο Μιλάνο.

Αναλυτικότερα, ο δικηγόρος της Κλόε Έιλινγκ (φέρεται να απήχθη για να βγει σε δημοπρασία στο διαδίκτυο), μετά από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η 20χρονη εθεάθη να αγοράζει παπούτσια μαζί με τον απαγωγέα της, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως η Έιλινγκ και ο απαγωγέας κοιμήθηκαν στο ίδιο κρεβάτι.

Η 20χρονη ισχυρίζεται ότι η «τρομακτική εμπειρία» της ξεκίνησε όταν την άρπαξαν, αφού είχε μεταβεί στο Μιλάνο για μια υποτιθέμενη φωτογράφηση. Όταν έφτασε στο στούντιο για τη φωτογράφηση, ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση και ναρκώθηκε, μετά κλείστηκε σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου και μεταφέρθηκε σε σπίτι στην ύπαιθρο, όπου κρατήθηκε αιχμάλωτη για έξι ημέρες.

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο πως η Έιλινγκ ήταν δεμένη με χειροπέδες σε μια συρταριέρα σε ένα υπνοδωμάτιο, ωστόσο σε αναφορές των αστυνομικών αρχών – οι οποίες βρίσκονται στην κατοχή της «The Sun» – υπογραμμίζεται πως το μοντέλο κατάθεσε ότι «από τη δεύτερη νύχτα μου έβγαλε τις χειροπέδες από τα πόδια, διαβεβαιώνοντάς με ότι αργά ή γρήγορα θα απελευθερωνόμουν, οπότε δεν χρειαζόταν να αποδράσω».

«Από τότε και μετά πάντα κοιμόμουν στο δωμάτιό του, και μοιραζόμουν το κρεβάτι του. Για να είμαι ξεκάθαρη, δεν με κακοποίησε σεξουαλικά ούτε ζήτησε σεξουαλικές χάρες».

Η Έιλινγκ, η οποία συνοδεύτηκε στο βρετανικό προξενείο στο Μιλάνο από τον απαγωγέα της, Λούκαζ Πάβελ Χέρμπα, 30 ετών, έναν Βρετανό που γεννήθηκε στην Πολωνία, έχει πλέον επιστρέψει στη Βρετανία, περίπου τρεις εβδομάδες αφού – όπως ισχυρίζεται η ίδια – απελευθερώθηκε. Ο Χέρμπα συνελήφθη ως ύποπτος για την απαγωγή.

Ωστόσο, όταν στη συνέχεια έγιναν γνωστές οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η 20χρονη εθεάθη να αγοράζει παπούτσια μαζί με τον απαγωγέα της, η Έιλινγκ φέρεται να έβαλε τα κλάματα όταν της έγιναν ερωτήσεις για την περίοδο της αιχμαλωσία της. «Δεν είναι περίεργο το ότι πήγες να αγοράσεις παπούτσια με τον απαγωγέα σου;», τη ρώτησε ένας ντετέκτιβ, σύμφωνα με τη «La Repubblica».

Ο δικηγόρος της, Φρανσέσκο Πέσκε, παραδέχτηκε πως η υπόθεση φαινόταν περίεργη και αναγνώρισε πως οι ερευνητές είχαν εξαρχής «κατανοητές αμφιβολίες» σχετικά με την υπόθεση. Όπως είπε στο Associated Press, «φαίνεται απίστευτο. Ένας άνδρας απαγάγει, μαζί με άλλους, ένα κορίτσι, και μετά από μια εβδομάδα, επικαλούμενος συγκεκριμένους λόγους, την συνοδεύει στο προξενείο…και πρακτικά την παραδίδει στην αστυνομία».

Ο Πέσκε είπε στο BBC την Τρίτη πως η Έιλινγκ λειτουργούσε υπό συνθήκες απειλής/ εξαναγκασμού όταν εθεάθη να αγοράζει παπούτσια με τον απαγωγέα της, προσθέτοντας ότι υπήρξε παρεξήγηση για την υπόθεση, και ότι οι απαγωγείς είχαν απειλήσει ότι θα τη σκότωναν αν δεν συμμορφωνόταν με τις απαιτήσεις τους. Όπως πρόσθεσε, «οπότε σκέφτηκε ότι το καλύτερο θα ήταν να υπακούσει και να είναι ευγενική απέναντι στον απαγωγέα της».

Keywords
Τυχαία Θέματα