Σητεία: Έγκλημα πάθους με φόντο την περιουσία του 62χρονου καρδιολόγου

Η ενημέρωση του 37χρονου για τις κινήσεις του καρδιολόγου, έγινε από την ίδια την 38χρονη σύζυγο του γιατρού, η οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον 37χρονο ομοεθνή τηςΟι αστυνομικές αρχές είναι βέβαιες πως πρόκειται για έγκλημα πάθους, ωστόσο δεν αποκλείουν οι δύο Βούλγαροι να ήθελαν να εκμεταλλευτούν την περιουσία του γιατρούΗ αμύθητη περιουσία, οι υποψίες και το… τεστ dnaΗ μαρτυρία – κλειδί

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την άγρια δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου, Χριστόδουλου

Καλαντζάκη, στη Σητεία, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, ο 37χρονος άνδρας από τη Βουλγαρία που ομολόγησε ότι σκότωσε τον άτυχο γιατρό, ταξίδεψε από τη Βουλγαρία στην Κρήτη πριν από περίπου μία εβδομάδα οπότε και ενημερώθηκε, όπως εκτιμάται από τις αρχές, για το δρομολόγιο που ακολουθεί κάθε Σαββατοκύριακο ο γιατρός προκειμένου να λειτουργήσει το ιατρείο του στον Μακρύ Γυαλό.

Οι αστυνομικές αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι η ενημέρωση του 37χρονου για τις κινήσεις του καρδιολόγου, έγινε από την ίδια την 38χρονη σύζυγο του γιατρού, η οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον 37χρονο ομοεθνή της.

Από την Αλεξανδρούπολη στη Σητεία

Ο 37χρονος φαίνεται πως ήταν αποφασισμένος, καθώς δεν ήθελε να βλέπει την ερωμένη του με τον γιατρό. Ο ίδιος στη χώρα του είναι αστυνομικός. Την περασμένη Παρασκευή (6/10), ο 37χρονος έφτασε στη Σητεία αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κρήτη πριν από μία εβδομάδα, είχε φροντίσει να αφήσει το αυτοκίνητό του κοντά στο αεροδρόμιο της Σητείας όπου μέσα σε αυτό, είχε την καραμπίνα με την οποία εκτέλεσε τον 62χρονο γιατρό αλλά και ένα περίστροφο, που σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή, ήταν το υπηρεσιακό του όπλο.

Ενημερωμένος πια για τις κινήσεις του γιατρού, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του. Έστησε καρτέρι στον άτυχο Χριστόδουλο Καλαντζάκη στον οικισμό Πιλαλήματα Σητείας και τον δολοφόνησε πυροβολώντας τον με την κυνηγετική καραμπίνα, τουλάχιστον τρεις φορές.

Οι αστυνομικές αρχές είναι βέβαιες πως πρόκειται για έγκλημα πάθους καθώς όπως εκτιμούν, ο 37χρονος δεν ήθελε άλλο να βλέπει την 38χρονη με τον γιατρό και λένε ότι το βράδυ της ημέρας που έγινε το έγκλημα, ο 37χρονος είχε σκοπό να φύγει από την Κρήτη. Δεν αποκλείουν, από την άλλη, οι δύο Βούλγαροι να ήθελαν να εκμεταλλευτούν την περιουσία του γιατρού.

Ο 37χρονος Βούλγαρος και η 38χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, οδηγούνται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Η αμύθητη περιουσία, οι υποψίες και το… τεστ dna

Άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του καρδιολόγου αναφέρουν πως η 38χρονη Βουλγάρα, με την οποία είχαν μαζί κι ένα τρίχρονο παιδί, ήταν η τέταρτη σύζυγός του, ενώ τον τελευταίο χρόνο βρίσκονταν σε διάσταση.

Αμφισβητούσε την πατρότητα του παιδιού

Τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο παντρεμένο ζευγάρι οι καυγάδες κυριαρχούσαν, με τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη να φαίνεται πως είχε σοβαρές υποψίες για εξωσυζηγική σχέση της 38χρονης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν συγγενικά πρόσωπα του καρδιολόγου, ο γιατρός αμφισβητούσε την πατρότητα του τρίχρονου παιδιού, ζητώντας ανά περιόδους από την 38χρονη να προχωρήσουν σε τεστ dna προκειμένου να αποδειχθεί ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας.

Η αμύθητη περιουσία και ο σχεδιασμός της δολοφονίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος γιατρός είχε μία… αμύθητη περιουσία τόσο κινητή όσο και ακίνητη αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, εικάζεται πως αυτός ήταν και ο λόγος που η 38χρονη συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του προκειμένου να πάρει στο… χέρι την περιουσία.

Η ίδια φαίνεται ότι διατηρούσε τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια ερωτικές σχέσεις με τον 37χρονο Βούλγαρο, ωστόσο τον τελευταίο μήνα αποφάσισαν να προχωρήσουν στο σχέδιο της εξόντωσης του Καλαντζάκη.

Η μαρτυρία – κλειδί

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα περιγράφει στο ekriti.gr ένας εκ των τριών ατόμων που έτυχε να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκε το φονικό.

Η περιγραφή του σοκάρει: «Ήμουν για κυνήγι μαζί με δύο άλλα άτομα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που έγινε η δολοφονία. Ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό και αμέσως σταματήσαμε ότι κάναμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ακούσαμε έναν θόρυβο, σαν χτύπημα αυτοκινήτου. Είδαμε τον καρδιολόγο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να φωνάζει “ρε παιδιά, ρε παιδιά”. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, ακούσαμε και τον δεύτερο πυροβολισμό και αμέσως τον τρίτο».

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που είδε το σκηνικό της δολοφονίας του άτυχου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο 37χρονος τον πυροβόλησε πισώπλατα ενώ ήταν κρυμμένος πίσω από θάμνο.

«Με το που είδαμε όλα αυτά, ένας που ήταν μαζί μας, έβγαλε τη σφυρίχτρα του και άρχισε να σφυρίζει στον δράστη. Ο 37χρονος μόλις σκότωσε τον γιατρό, διέφυγε με τα πόδια μέσα από τα λιόφυτα και τον χάσαμε», είπε.

Ο αυτόπτης μάρτυρας τονίζει ότι ο δράστης είχε φροντίσει να κρύψει το άσπρο αυτοκίνητό του πίσω από κάτι δέντρα. «Εγώ ενημέρωσα αμέσως την ασφάλεια και τους είπα ότι κάποιος σκότωσε έναν άνθρωπο και ότι διέφυγε με ένα άσπρο αυτοκίνητο. Λίγο μετά οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν και τον μπλόκαραν στο Κουτσουνάρι», περιγράφει.

«Μετά, ήρθαν άλλοι και τους υπέδειξα το σημείο από το οποίο διέφυγε και οι αστυνομικοί ψάχνοντας, βρήκαν την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον γιατρό αλλά και την τσάντα του. Υποθέτω ότι στην προσπάθειά του να φύγει, πέταξε από πάνω του ότι μπορούσε. Από ότι θυμάμαι βρήκαν και τα παπούτσια του», συμπληρώνει.

(ekriti.gr – cretapost.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα