Σήμερα είναι τα γενέθλια του Κ. Μητσοτάκη (και του Φιγιόν!)

Πέρα από τα κοινά στοιχεία που έχουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Φρανσουά Φιγιόν, αυτό που τους ενώνει, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι ο αγώνας κατά του λαϊκισμού και φυσικά έχουν την ίδια μέρα γενέθλια!

Συγχαρητήρια στον @FrancoisFillon για την μεγάλη του νίκη σήμερα!Μας ενώνει ο αγώνας κατά του λαϊκισμού (και οτι έχουμε ίδια μέρα γενέθλια:)

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) November 27, 2016

Τι άλλο κοινό έχουν όμως οι δύο πολιτικοί άνδρες; Από τη μια ο Φιγιόν περνάει δύσκολα εξαιτίας του σκανδάλου αργομισθίας της

συζύγου του, γνωστό ως #penelopegate με τον εκπρόσωπο του κόμματος να δηλώνει παραίτηση, το κεντροδεξιό κόμμα UDI να αποσύρει τη στήριξή του στο γάλλο υποψήφιο, να αποτελεί αντικείμενο έρευνας από εισαγγελέα και να πραγματοποιείται έφοδος στο σπίτι του.

Από την άλλη μεριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται έκθετος για το πόθεν έσχες της συζύγου του, το γνωστό και ως #mareva_gate με την υπόθεση τελικά να χωρίζεται σε τρία διαφορετικά σκέλη στην έρευνα που διεξάγεται από την ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Παράλληλα, υπάρχει και η υπόθεση δανειοδότησης της εφημερίδας Κήρυκας Χανίων που χαρακτηρίζεται σκανδαλώδης σύμφωνα με τελικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των MME.

Κοινή όμως είναι και η στάση τους απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους αφού αμφότεροι τάσσονται υπέρ της κατάργησης θέσεων δημοσίων υπάλληλων με κάθε κόστος.

Στο εσωκομματικό πεδίο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με αλλεπάλληλες φωνές, με πρώτη και καλύτερη αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που διαφοροποιούνται τόσο στην εμμονή για πρόωρες εκλογές, όσο και για την ψήφιση των μέτρων ελάφρυνσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιάστηκε πολύ να ταυτιστεί με τον Φρανσουά Φιγιόν. Το έκανε όμως και μάλιστα σε διθυραμβικό τόνο επειδή χρειαζόταν απεγνωσμένα ένα διεθνές παράδειγμα που επιβεβαίωνε τις δικές του πολιτικές επιλογές. Δυστυχώς για εκείνον, η ταύτιση αυτή αποδείχτηκε πιο ριψοκίνδυνη από όσο θα περίμενε.

Όπως και να έχει πάντως, εμείς να ευχηθούμε χρόνια πολλά και στους δύο!

Keywords
Τυχαία Θέματα