Σημάδια ότι η σχέση σου δεν πάει καλά – Τι να κάνεις για να τη σώσεις

Αν κάτι δεν πάει καλά στη σχέση, αλλά δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τι ακριβώς είναι αυτό, ώστε να βρείτε τη λύση, δείτε τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια, που σύμφωνα με τον ερευνητής σχέσεων John Gottman, είναι ξεκάθαρες ενδείξεις ότι υπάρχει πρόβλημα. Ο ίδιος φυσικά προτείνει και τις κατάλληλες λύσεις για να σώσεις ό,τι μπορείς.

Είσαι πολύ επικριτικός/ή όταν δεν σου αρέσει κάτι. Ωστόσο η στάση αυτή δεν αλλάζει την κατάσταση. Αντ’ αυτού φρόντισε να εκφράζεις

αυτό που νιώθεις αλλά με διαφορετικό τρόπο όπως και με μεγαλύτερη κατανόηση.

Μιλάς περιφρονητικά, χρησιμοποιείς προσβολές ή γκριμάτσες. Η εν λόγω συμπεριφορά πιθανόν να κρύβει θυμό ή κούραση, όμως για να αποκατασταθεί η επικοινωνία, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να μιλάτε ο ένας στον άλλον με σεβασμό και εκτίμηση.

Αμύνεσαι χωρίς να θίγεις το πρόβλημα. Αντί να αποφεύγεις να συζητήσεις σοβαρά για τη δυσφορία ή για το θέμα που απασχολεί τον άλλον, η λύση είναι να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να εκθέσεις την άποψή σου.

Αποφεύγεις μια δύσκολη κουβέντα, ακόμα και αν είναι φανερό ότι έχεις φορτιστεί συναισθηματικά. Αυτή η στάση, όμως, αφήνει ερωτηματικά στον άλλον και κυρίως δεν του δίνει το περιθώριο να εκφραστεί. Αν χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου, συμφωνήστε ότι χρειάζεστε ένα διάλειμμα για ένα συμφωνημένο χρονικό διάστημα, ώστε μετά από αυτό με πιο καθαρό μυαλό να συζητήσετε το ζήτημα που σας απασχολεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα