Το τελευταίο «αντίο» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (εικόνες)

Στη Μητρόπολη Αθηνών πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία στον πρώην πρωθυπουργόΗ σορός του τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη από τις 7 το πρωί και κατόπιν ακολούθησε λαϊκό προσκύνημαΗ τελετή έγινε με απόδοση τιμών εν ενεργεία πρωθυπουργού στον εκλιπόνταΜε C-130 θα φτάσει η σορός στα Χανιά, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία

Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,

είπε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στη Μητρόπολη Αθηνών και αρκετοί πολίτες, στην εξόδιο ακολουθία υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, οι πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής και Κώστας Σημίτης, καθώς και πλήθος πολιτικού αλλά και απλού κόσμου που θέλησε να πει το τελευταίο «αντίο» στον κ. Μητσοτάκη.

Με εμφανή συγκίνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον πατέρα του, λέγοντας πως ήταν «ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε μέσα από Συμπληγάδες».

Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Βασίλης Λεβέντης, Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Όλγα Γεροβασίλη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Βασίλης Κικίλιας, Βύρων Πολύδωρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πέτρος Τατούλης, Λευτέρης Αυγενάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήταν άλλων αυτοί που έδωσαν το «παρών» στην εκκλησία.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 7 το πρωί, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία.

Τις πρώτες τιμές στον πρώην πρωθυπουργό απέδωσαν η οικογένειά του, καθώς και τιμητικό άγημα.

Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε, πριν από τις 7 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο και τη σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, η τελετή θα γίνει με την απόδοση στον εκλιπόντα τιμών εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Η οικογένεια Μητσοτάκη, ωστόσο, με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη εξέφρασε την επιθυμία να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο με τα έξοδα της κηδείας όπως ορίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις τελετών που προβλέπεται να γίνονται δημοσία δαπάνη.

Με C-130 θα φτάσει η σορός του πρώην πρωθυπουργού στα Χανιά

Με το τέλος της ακολουθίας στη Μητρόπολη Αθηνών, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Ελευσίνα προκειμένου να «πετάξει» με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 για την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του.

Η σορός θα διανυκτερεύσει στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση προτού μεταφερθεί στις 15.00 της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη, στις ακόλουθες περιβαλλοντικές οργανώσεις:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ALPHA BANK, IBAN – GR6901401770177002002000045, SWIFT – CRBAGRAAXXX.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: ALPHA BANK, GR 6301401200120002002011.WWF ΕΛΛΑΣ «Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση – WWF Ελλάς»: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 104/480440-64 – IBAN: GR55 0110 1040 0000 10448044064 – SWIFT: ETHNGRAA.

Keywords
αλέξης τσίπρας, νίκος αναστασιάδης, γιώργος παπανδρέου, κωστας σημιτης, αδωνις γεωργιαδης, αβραμοπουλος, ντορα μπακογιαννη, alpha bank, wwf ελλάς, εθνικη τραπεζα, αθηνα, χανια, τσιπρας, καμμενος, βουλη, σαμαρας, παπανδρεου, δραγασάκης, παραιτηση λεβεντη, χατζηδακης, κρητη, εταιρια, alpha, swift, wwf, εθνικη, τραπεζα, Αντωνης Σαμαρας, υπουργειο εσωτερικων, κικιλιας, τραπεζες, eurobank alpha, alpha eurobank, γιαννης κεφαλογιαννης, τελος του κοσμου, κωστας καραμανλης, δραγασάκης, αλέξης τσίπρας, εθνικη, alpha, αγημα, αδωνις, αεροπλανο, αικατερινη, αλεξια, βυρων, γινει, γινονται, γιώργος παπανδρέου, δημοσιο, εγινε, ειπε, εκκλησια, ενεργεια, εξοδα, επιθυμια, εσωτερικων, εταιρια, η τελετη, λεβεντης, λευκα, μητσοτακης, μιλτιαδης, ντορα, οικογενεια, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ορη, παιδια, πρωι, συζυγο, συνεχεια, σημιτης, σορος, φυση, δημητρης, υπουργειο, κωνσταντινου, κωστας, νεκροταφειο, σημαια, swift, τραπεζα, θανασης, wwf
Τυχαία Θέματα