Σε απεργία πείνας ο Ντεμιρτάς – Καταγγέλλει τις απάνθρωπες συνθήκες των τούρκικων φυλακών

Στην απεργία πείνας θα έχει ως σύμμαχό του τον βουλευτή του HDP Aμπτουλάχ ΖεϊντάνΔεκατρία συνολικά στελέχη του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πολυετών ποινών κάθειρξης

Απεργία πείνας ξεκινάει αύριο ο φυλακισμένος από την κυβέρνηση Ερντογάν, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Συγκεκριμένα, ο συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) της Τουρκίας, διαμαρτύρεται για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του. Στην απεργία πείνας

θα έχει ως σύμμαχό του τον βουλευτή του HDP Aμπτουλάχ Ζεϊντάν.

Και οι δύο βρίσκονται έγκλειστοι σε φυλακή στα βορειοδυτικά της Τουρκίας και καταγγέλλουν την άθλια συμπεριφορά των σωφρονιστικών υπαλλήλων, η οποία έχει προκαλέσει απεργίες πείνας και από άλλους κρατούμενους στην ίδια φυλακή.

«Καλούμε το κοινό να δείξει ευαισθησία όσον αφορά τις συνεχιζόμενες απεργίες πείνας και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων στις φυλακές», αναφέρει το μήνυμα του Ντεμιρτας με σημερινή ημερομηνία (30/3).

Μέχρι στιγμής, η τούρκικη δικαιοσύνη έχει συντάξει 510 φακέλους δικογραφίας για 59 βουλευτές του HDP, με κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις και υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Δεκατρία συνολικά στελέχη του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πολυετών ποινών κάθειρξης για «δεσμούς με το PKK».

Keywords
Τυχαία Θέματα