Ποινικές διώξεις κατά του 25χρονου ληστή της Γεωπονικής – Βρέθηκε δεύτερο όπλο

Στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τον δράστη της ληστείας στο ΓεωπονικόΨάχνουν νέα πρόσωπα Βρέθηκε δεύτερο όπλο σε κάδο απορριμάτωνΤου ασκήθηκαν «βαριές» κατηγορίες

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 25χρονος που συνελήφθη μετά την ληστεία σε χρηματαποστολή της Γεωπονικής Σχολής.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή κατά

συναυτουργία, οπλοφορία και απείθεια, αδίκημα που αφορά την άρνησή του να δακτυλοσκοπηθεί.

Την ίδια ώρα βρέθηκε και δεύτερο όπλο των ληστών στη Γεωπονική Σχολή, ενδεχομένως του συνεργού του συλληφθέντα της χθεσινής ληστείας. Το όπλο εντόπισε καθαρίστρια μέσα σε κάδο απορριμάτων εντός της Σχολής, σε κτίριο απέναντι από αυτό που έγινε η ληστεία.

Ψάχνουν το DNA των ληστών

To DNA και τα αποτυπώματα του 25χρονου ληστή χρηματαποστολής μέσα στη Γεωπονική Σχολή, ο 27χρονος αδερφός του οποίου έχει καταδικαστεί για ληστείες και κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των στελεχών ειδικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματά του προωθήθηκαν άμεσα στο εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συγκριθούν με «ορφανά» γενετικά ευρήματα από τις εννέα τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων επτά μηνών, αλλά και με άλλα μη ταυτοποιημένα σε παλαιότερες οικίες της οργάνωσης. Παρά το γεγονός ότι αρχικά η υπόθεση αντιμετωπίζεται ποινικά ως μία αποτυχημένη ληστεία χρηματαποστολής, το ενδιαφέρον στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου είναι έκδηλο, ενημερώνονται για την εξέλιξή της και προβαίνουν σε παράλληλη έρευνα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα ίδια στελέχη προβαίνουν στην προωθημένη εκτίμηση πως ενδεχομένως πρόκειται για ενέργεια μελών της νέας γενιάς της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ή τροφοδότες του… επαναστατικού ταμείου της εγχώριας νεο-τρομοκρατίας.

Παράλληλα, το πιστόλι μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στα βαλλιστικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε έκνομες ενέργειες. Οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τις κινήσεις και τις επαφές του 25χρονου, ενώ αναμένεται να γίνουν έρευνες σε οικίες και στα σημεία που κινούνταν.

Ο 25χρονος έχει «καθαρό» ποινικό παρελθόν, δεν έχει ούτε μία προσαγωγή, παρά μόνο κάποιες (εξαιτίας του αδερφού του) συμμετοχές σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης για κατηγορούμενα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ίδιος φέρεται να τηρεί αρνητική στάση, ενώ είπε μόνο ότι είναι φοιτητής Πολυτεχνείου. Ο πατέρας τους ήταν πρώην γνωστός συνδικαλιστής με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και βουλευτικές εκλογές, ενώ και η μητέρα τους είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος, αποσπασμένη υπάλληλος σε υπουργείο.

Οι έρευνες

Αν και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζονται επιφυλακτικά για την εξέλιξη της υπόθεσης και την πραγματική διάσταση της δράσης του 25χρονου, επιχειρούν με τη συλλογή στοιχείων και αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια να ερευνήσουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για «ουρές» της νεο-τρομοκρατίας.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι τους τελευταίους επτά μήνες εξελίσσεται ένα μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων (εννέα ενέργειες) από ασύλληπτους ή άγνωστους συνεργούς της… κοινοπραξίας «Επαναστατικού Αγώνα», «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» και «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», το οποίο εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί εναντίον πολιτικών και οικονομικών στόχων.

Νέα πρόσωπα, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., κρύβονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, τη χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία με έναν τραυματία αστυνομικό παραμονή της επίσκεψης Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα, την τροφική τρομοκρατία με ανακοίνωση δηλητηρίασης προϊόντων πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, την επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη με έναν τραυματία αστυνομικό, την αποστολή εκρηκτικών φακέλων στην Ευρώπη με μια τραυματία υπάλληλο του ΔΝΤ, τον ωρολογιακό εμπρηστικός μηχανισμός στο βιβλιοπωλείο του Αδωνη Γεωργιάδη, τις δύο αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις στο υπουργείο Εργασίας και Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης και την τελευταία σε γραφεία τράπεζας στην οδό Σανταρόζα, στο κέντρο της Αθήνας. Βίντεο, στοιχεία, ευρήματα από τις παραπάνω ενέργειες αναμένεται να αναλυθούν και να αντιπαραβληθούν με την περίπτωση του 25χρονου ληστή της χρηματαποστολής.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν, επίσης, πως το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε πως ήταν ένα «εκπαιδευτικό στάδιο» με τον παράλληλο «πειραματισμό» στην κατασκευή βομβών, ενδεχομένως και ποινική συνεργασία, ενώ υπήρξε και ένας ιδιότυπος «ανταγωνισμός» ανάμεσα σε πρόσωπα και τρομοκρατικές επωνυμίες για την… πρωτοκαθεδρία στο

Βίος και πολιτεία του «ληστή» αδελφού

Ο 27χρονος αδερφός του δράστη της αποτυχημένη ληστείας στη Γεωπονική Σχολή, αριστούχος φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, είχε συλληφθεί μαζί με έναν 26χρονο, επίσης φοιτητή του Πολυτεχνείου, γιο απόστρατου αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, και τρία ακόμη άτομα, από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στις 30 Απριλίου 2013, σε μπιραρία της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι δύο τους ήταν καταζητούμενοι για τη «δίδυμη» ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης την 1η Φεβρουαρίου 2013 και στον Φιλώτα Φλώρινας στις 22 Νοεμβρίου 2012. Καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια και 11 μήνες φυλάκισης για τις ληστείες, με το δικαστήριο να κρίνει ότι δεν μετείχαν στο σκληρό πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά είχαν περιφερειακή σχέση.

Στη ληστεία στον Φιλώτα, οι τέσσερις δράστες με πολεμικά καλάσνικοφ είχαν αρπάξει 110.000 ευρώ. Ο ένας μάλιστα από τους ενόπλους φαίνεται ότι είχε τραυματισθεί στο χέρι, όταν έσπασε την τζαμαρία του υποκαταστήματος.

Οι δύο φοιτητές φαίνεται ότι έπαιξαν υποστηρικτικό ρόλο στη ληστεία, ενώ είχαν συλληφθεί έπειτα από έναν τυχαίο έλεγχο, λίγο μετά τη ληστεία. Επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει ο 27χρονος αδερφός του συλληφθέντος της Γεωπονικής, από την Αθήνα. Οι κινήσεις τους θεωρήθηκαν ύποπτες και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Οι δυο φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα και τους συνέλαβαν για απείθεια. Σε ένα χάρτη που βρέθηκε στο νοικιασμένο αυτοκίνητο εντοπίσθηκε το δακτυλικό αποτύπωμα του γνωστού «τοξοβόλου του Συντάγματος», που συνελήφθη για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

DNA στις «γιάφκες»

Μερικές μέρες μετά τη σύλληψη του 27χρονου αδερφού του ληστή της χρηματαποστολής, ανακοινώθηκε ότι DNA του ταυτίζεται με αποτσίγαρα σε οίκημα ασφαλείας της «Συνωμοσίας» στην οδό Διστόμου στον Κολωνό, σε μπουκάλι στη ληστεία Φιλώτα Φλώρινας, σε γάντι και σε κλείστρο πιστολιού στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Αντίστοιχες ταυτίσεις υπήρχαν σε κινητά αντικείμενα (ξυραφάκι-πουκάμισο) σε οικήματα της οργάνωσης στην οδό Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι και στην οδό Καρπενησιώτη στα Τουρκοβούνια. Αυτά τα στοιχεία προκάλεσαν νέες κατηγορίες για συμμετοχή του στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», υπόθεση που εκκρεμεί δικαστικά.

Στην κατοχή του 27χρονου, όταν συνελήφθη στη Ν. Φιλαδέλφεια, είχε βρεθεί πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με τα στοιχεία ΒΑΓΙΑΣ Αλέξανδρος-Ηλίας του Γεωργίου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε στις 07-07-1988 στον Χολαργό Αττικής.

Ο 27χρονος ήταν ένας από τους χιλιάδες φοιτητές που το 2008 συμμετείχε στις έντονες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα