Προβοκάτσια για αστείο λόγο στο Περιστέρι

Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο δήμος Περιστερίου αναφορικά με τη φράση που περιλήφθηκε σε προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» λίγες μέρες μετά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για τις Περιφερειακές εκλογές του 2019.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν “καμπάνες”. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το κείμενο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με γεμίζει οργή και αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια.

Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν “καμπάνες”.

Χρόνια τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές χιλιάδες αναρτήσεις στη Διαύγεια, για προμήθειες και έργα με απόλυτη διαφάνεια.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να “παίξει” με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».

Τι λέει το ρεπορτάζ: Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έφεραν τη λάσπη

Για εσκεμμένη δημιουργία κλίματος λέει το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν σε αρκετά δημοσιογραφικά στέκια, τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές και έδειχναν για ακόμα μια φορά τα πολύ υψηλά ποσοστά δημοτικότητας και αποδοχής του δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη. Όποιος είναι στο χώρο γνωρίζει τι θα πει να ρίχνεις “λάσπη στον ανεμιστήρα” με κάθε τρόπο. Δύσκολο να πιστέψει κάποιος πως τα δύο γεγονότα δε συνδέονται, από την έκταση που πήρε ένας διαγωνισμός τοπικής αυτοδιοίκησης, που ήταν μάλιστα μειοδοτικός (!), έτσι και αλλιώς θα τον κέρδιζε αυτός που θα έδινε την μικρότερη προσφορά.

Τι αναφέρει το επίμαχο έγγραφο

Στο έγγραφο ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια, με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου συμβάσεων τριών τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών. Το κείμενο διακόπτεται από αναφορά εντός παρενθέσεως που αναφέρει: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου , η προκήρυξη κατέβηκε από τη “Διαύγεια” και ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, με την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής του Περιστερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα