Προβληματισμός της ΕΣΕΕ για το πολυνομοσχέδιο

Τις αντιρρήσεις για ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου και την ανησυχία του εμπορικού κόσμου εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, «η ΕΣΕΕ μπορεί να αντιληφθεί τη σημασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, αλλά δεν μπορεί να αντιληφθεί πως θα πληρωθεί ο λογαριασμός της συμφωνίας από τη πραγματική οικονομία».

Η συνομοσπονδία σημειώνει ότι με τις ρυθμίσεις αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι

κατά 1,84 δισ. ευρώ και «εντείνεται ο φόβος, μήπως άμεσοι και έμμεσοι φόροι «καταπιούν» την αδύναμη ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τη μικρομεσαία οικογένεια».

Η ΕΣΕΕ εκφράζει αντιρρήσεις ως προς τη πώληση των εξυπηρετούμενων δανείων, αφού όπως αναφέρει, «για άλλη μια φορά ο συνεπής δανειολήπτης καλείται να μπει σε μία άγνωστη διαδικασία που δεν γνωρίζει πότε θα αρχίσει και πως θα καταλήξει. Αντίστοιχα διακρίνουμε προτεραιότητα στη πώληση αντί στη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων».

Αντιρρήσεις εκφράζει τέλος για την επιβολή ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να καταβάλλουν οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες ακινήτων και για τον Αυτόματο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής, καθώς, όπως σημειώνει, δε λειτουργεί αμφίδρομα σε περίπτωση επίτευξης των στόχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα