Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία η Δυτική Μακεδονία

Αν υπήρχε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα… ανεργίας, τότε το τρόπαιο θα το κατακτούσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat ξεπερνά οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι άνεργοι στη Δυτική Μακεδονία ανήλθαν για το 2016 στο 31,3% του εργατικού δυναμικού, ενώ στην αντίθετη πλευρά της λίστας βρίσκεται η Κάτω Βαυαρία, στη Γερμανία, με ποσοστό 2,1% και η Πράγα στην Τσεχία με 2,2%.

Στην πρώτη δεκάδα με την υψηλότερη ανεργία

στην Ευρώπη βρίσκονται, επίσης, η Δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα. Στη νεανική ανεργία οι περιφέρειες της Ελλάδας που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις (Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα) καθώς μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κτήσεις της Ισπανίας και της Γαλλίας καθώς και άλλες περιφέρειες του νότου της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ισχυρή εκπροσώπηση έχει η Ελλάδα και στη λίστα με τις Περιφέρειες που φιλοξενούν τους περισσότερους μακροχρόνιους άνεργους, καθώς επτά περιφέρειες φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα