Προ των πυλών η διεξαγωγή συνόδου για το μεταναστευτικό στη Ρώμη – Οι στόχοι

Η Ιταλία θα οργανώσει σύντομα μια σύνοδο για το μεταναστευτικό στη Ρώμη, με στόχο την δημιουργία «κέντρων ελέγχου» στην Αφρική, δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Μάρκο Μινίτι, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Τζεντιλόνι.

Στη σύνοδο πρόκειται να πάρουν μέρος ευρωπαίοι εταίροι μαζί με χώρες της βόρειας Αφρικής, με στόχο να δημιουργηθούν «κέντρα ελέγχου και επιλογής». Ο Ιταλός υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με τον Νίγηρα και την Αιθιοπία για να υπογραφούν συμφωνίες και να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, αλλά θεωρεί ότι «η πρωτοβουλία πρέπει να διευρυνθεί» διότι «δεν πρέπει να είναι μόνον ιταλική, αλλά ευρωπαϊκή».

Για τον Μινίτι «αν η Ευρώπη δεν λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, θα χάσει μεγάλο μέρος των κοινωνικών, δημοκρατικών και πολιτικών της κατακτήσεων». Εκτιμά, ότι «η αναρχία των αφίξεων και η έλλειψη συντονισμού στις Βρυξέλλες συνέβαλε στο Brexit, τροφοδοτεί την (σ.σ. υποψήφια της άκρας δεξιάς για την προεδρία, Μαρίν) Λεπέν στη Γαλλία, ευνοεί τους νεοναζί στην Γερμανία, προκαλεί τη λαϊκίστικη δυσαρέσκεια στην Ιταλία και όχι μόνον».

Κατά το δημοσίευμα της Corriere della Sera η σύνοδος της Ρώμης για το μεταναστευτικό, σε επίπεδο αρμόδιων υπουργών, θα οργανωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα