Πώς το ελληνικό διαδίκτυο μπορεί να καταδικάσει έναν «ψυχοπαθή δολοφόνο που ξεκοιλιάζει γάτες» (εικόνες – video)

Viral έγινε η φωτογραφία του «ψυχοπαθή δολοφόνου που κυκλοφορεί στη περιοχή του Περισσού, σφάζοντας αδέσποτα ζώα και απειλεί τη ζωή όσων προσπαθούν να τα ταΐσουν», με αποτέλεσμα να έχει στοχοποιηθεί άδικα ένας πολίτης του οποίου τα στοιχεία υπάρχουν πλέον σε όλο το ελληνικό διαδίκτυο.

Όπως δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη για αυτή την καταγγελία.

Το χρονικό του διασυρμού

Μια γυναίκα ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, το παρακάτω πoστ, όπου αναφέρει πως ο εικονιζόμενος προσπάθησε να σκοτώσει επειδή

φροντίζει τις αδέσποτες γάτες. Μάλιστα κατάφερε, σύμφωνα με την ίδια, να «σκοτώσει» μια από τις γάτες.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, κοινοποίησε την ιστορία στο προφίλ του, προσθέτοντας τον ισχυρισμό ότι αυτό το άτομο «είναι ψυχοπαθής και κυκλοφορεί με μαχαίρι, σφάζοντας γάτες».

Η χρήστης που έκανε πρώτη την ανάρτηση αναφέρει πως είχε δεχτεί απειλητικό μήνυμα από το άτομο που κατηγορεί. Όμως, ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία (Φίλιππος), δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ που έστειλε το απειλητικό μήνυμα.

Στο περιστατικό ενεπλάκη η φιλοζωική ομάδα Angels Team Athens, που μετέβη στο σημείο για να ελέγξει τις καταγγελίες. Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκαναν στο Facebook, οι ισχυρισμοί της καταγγέλουσας όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, αλλά το άτομο που στοχοποιήθηκε δέχθηκε απειλές για τη ζωή του.

Με πληροφορίες από ellinikahoaxes.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα