Πορεία κατά της Ε.Ε. στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΟΚ.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.

Συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις πολιτικές που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και θέλησαν

να δώσουν «ένα μήνυμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και την Ευρωζώνη και για την οικοδόμηση μιας άλλης προοπτικής βασισμένη στους κοινούς, διεθνιστικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ευρώπη».

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν κανένα μέλλον. Η Γερμανία με τη διακήρυξη για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, υπέγραψε τη ληξιαρχική πράξη της Ευρώπης» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης. Υπογράμμισε ακόμα ότι «η Ελλάδα δεν έχει θέση μέσα στην Ευρωζώνη και δεν έχει κανένα μέλλον μέσα στην Ευρώπη. Το αστικό κατεστημένο αυτής της χώρας, είναι τόσο εθελόδουλο, που πρώτα θα φύγει η Γερμανία από το ευρώ και μετά η Ελλάδα». Καταλήγοντας, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι «οι σκηνές αθλιότητας και εξαθλίωσης μας καλούν να εγκαταλείψουμε το ευρώ, να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα