Πολύ σοβαρές ζημιές στο Κ.Υ. Σαμοθράκης – Άμεση αντίδραση από το Υπ. Υγείας

Από την πλημμύρα καταστράφηκαν ο ακτινολογικός εξοπλισμός και μικροβιολογικός και η αποθήκη φαρμάκωνΟι ενέργειες του Υπουργείου Υγείας

Πολύ σοβαρές είναι οι ζημιές που υπέστη το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί.

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη το μεσημέρι κλιμάκιο μετέβησαν στο νησί με στρατιωτικό εναέριο μέσο, ο αναπληρωτής γγ του υπουργείου Υγείας,

Σταμάτης Βαρδαρός, και ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, για να εκτιμήσουν το ύψος της καταστροφής και να συντονίσουν τη διαδικασία αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της δομής.

Όπως έγινε γνωστό, το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε, ενώ -λόγω της ισχυρής νεροποντής- η πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει τον χώρο ύστερα από πολλές ώρες, για να απαντλήσει το νερό.

Από την πλημμύρα καταστράφηκαν ο ακτινολογικός εξοπλισμός και μικροβιολογικός και η αποθήκη φαρμάκων, ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας. Για την ώρα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία.

Οι αρμόδιοι φορείς, μετά την ενημέρωση που είχαν για την κατάσταση, αποφάσισαν την άμεση αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα.

Επίσης, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης του Κέντρου και πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού (ΠΙ) προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εφόσον παραστεί ανάγκη.

Επιπλέον, δρομολογήθηκε η αποστολή φορητού ακτινολογικού μηχανήματος και φορητού εργαστηριακού αναλυτή από άλλες υγειονομικές δομές της 4ης ΥΠΕ.

Μόνιμη λύση θα δοθεί με την αντικατάσταση του εξοπλισμού από πόρους του αποθεματικού ταμείου του υπουργείου Υγείας.

Τέλος, αποφασίστηκε η μετάβαση κλιμάκιου τεχνικών από την 4η ΥΠΕ, προκειμένου να γίνει εκτίμηση των τεχνικών ζητημάτων επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας, ενώ Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του έργου ανακατασκευής του Κέντρου στο ΕΣΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα