Πολίτες 34 χωρών περιλαμβάνονται στους τραυματίες των διπλών επιθέσεων στην Καταλονία

Στους τραυματίες της επίθεσης με βαν στη Βαρκελώνη περιλαμβάνονται ξένοι, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της Καταλονίας Μούντο Μπλανκ.

«Υπάρχουν πολλά θύματα ισπανικής εθνικότητας και υπάρχουν και άλλα θύματα ξένων εθνικοτήτων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ο Φρανσίσκο Λόπες Ροδρίγκες, 60 ετών, είναι ο πρώτος ισπανός νεκρός που ταυτοποιήθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, οι τραυματίες από τις

φονικές επιθέσεις στη Βαρκελόνη και στην Καμπρίλς προέρχονται από την Ισπανία και τουλάχιστον άλλες 33 χώρες: Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδά, Κίνα, Κούβα, Ολλανδία, Ισημερινό, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Κουβέιτ, ΠΓΔΜ, Πακιστάν, Περού, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Ταϊβάν, Τουρκία, Βρετανία, ΗΠΑ και Βενεζουέλα.

«Είμαστε στην επομένη των επιθέσεων, άρα είναι πολύ πρώιμο να προσδιορίσουμε αν πρόκειται να επηρεαστεί ο τουριστικός τομέας του τουρισμού στην Ισπανία. Αυτή την ώρα υποστηρίζουμε τις τοπικές αρχές στο έργο τους. Και βέβαια, όλα τα υπουργεία είναι σε επαφή», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ενέργειας, Τουρισμού και Ψηφιακής Πολιτικής.

Ένα βαν έπεσε χθες πάνω σε πλήθος πεζών στη κεντρική λεωφόρο Ράμπλας στη Βαρκελόνη σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100. Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Μερικές ώρες μετά την τραγωδία στη Las Ramblas μια άλλη επίθεση με όχημα πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή πόλη Καμπρίλς, νότια τη Βαρκελόνης. Έξι πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τρεις ύποπτοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα