Ποιους ανθρώπους πρέπει να αποφεύγεις αν δεν θέλεις να παγιδευτείς σε μια τοξική σχέση

Μια τοξική σχέση ή ένας τοξικός περίγυρος μας δηλητηριάζει αργά και σταθερά. Με άλλα λόγια – και σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες – οι τοξικοί φίλοι ή σύντροφοι κάνουν κακό στην υγεία μας. Ποιους τύπους ανθρώπων, όμως, πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να μην παγιδευτούμε σε μια τοξική σχέση;

Κάποιον που είναι διαρκώς επικριτικός. Καλή η κριτική για την εξέλιξή μας, όμως αν ο άλλος διαρκώς επικρίνει τις απόψεις, τις πράξεις, τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις μας κάνοντάς μας να φαινόμαστε «λίγοι» ή «όχι αρκετοί» τότε η σχέση δεν απέχει και πολύ από

το να γίνει τοξική και να μας γεμίσει ανασφάλειες.

Κάποιον που επιτίθεται με… παθητικό τρόπο. Δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με ευθύτητα αυτό που σκέφτεται και επιλέγει να επιτεθεί έμμεσα, με σαρκασμό, με πικρόχολα σχόλια ή προκαλώντας μας ενοχές.

Κάποιον που είναι νάρκισσος. Δεν θα σε αντιμετωπίσει ποτέ ως ισάξιό σου, γιατί θεωρεί πως είναι η κορυφή. Ένας νάρκισσος σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα διαρκή ανταγωνισμό, δύσκολα δείχνει σεβασμό και είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσει τοξικές σχέσεις.

Έναν ψυχρό άνθρωπο με αδυναμία να μοιραστεί τα συναισθήματά του. Αποφεύγει να συζητήσει ή να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με κάποιο πρόβλημα που έχει προκύψει και συνήθως αφήνει μια αρνητική κατάσταση να διαιωνίζεται.

Κάποιον που θέλει να έχει τον έλεγχο. Δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί συναισθηματικά τον άλλον, δημιουργώντας τοξικότητα στην καθημερινότητά του, ενώ η αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνει δεν είναι παρά ένας τρόπος για να έχει τον έλεγχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα