Ποιες είναι οι αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτωσης

Η πρόωρη εκσπερμάτωση αποτελεί την πιο συχνή σεξουαλική δυσλειτουργία στους άντρες, η οποία κάνει συχνά την εμφάνισή της στις νεαρές ηλικίες, στις πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες όταν ακόμα ένας άνδρας δεν έχει μάθει να ελέγχει το ρεφλέξ της εκσπερμάτωσης.

Πρόωρη θεωρείται η εκσπερμάτιση που συμβαίνει χωρίς τη θέληση του άνδρα και με ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό, σχεδόν αμέσως μετά τη διείσδυση. Σύμφωνα με το Iatronet, αυτοί είναι κάποιοι πιθανοί λόγοι αυτής της δυσλειτουργίας:

– Ο άνδρας που αντιμετωπίζει τη δυσλειτουργία, δεν έχει μάθει να αναγνωρίζει επακριβώς τις αισθήσεις που προηγούνται της εκσπερμάτισης και δεν έχει εξασκήσει τη δυνατότητα να τις ελέγχει.

– Βαθιά ψυχολογικά αίτια, όπως αμφιθυμία απέναντι στις γυναίκες και σύγκρουση σχετικά με το κατά πόσο επιθυμεί πραγματικά να προσφέρει σεξουαλική ικανοποίηση σε μια γυναίκα.

– Η σχέση των δύο συντρόφων παίζει σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να αποτελεί μια δικαιολογία για να αποφεύγει ο ένας τον άλλον στη σχέση ή έναν ασυνείδητο τρόπο τιμωρίας της γυναίκας και πρόωρου τερματισμού της σεξουαλικής πράξης. Το τελευταίο συχνά συμβαίνει όταν ένας άντρας φοβάται ότι χάνει τον έλεγχο όταν η γυναίκα αρχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες κατά τη σεξουαλική επαφή.

– Βιώνει μια γενικότερη αίσθηση ανεπάρκειας και αποτυχίας, κατάθλιψης καθώς και άλλων σεξουαλικών διαταραχών, ειδικά αν έχει εντοπίσει τη δυσλειτουργία και αρνείται να συζητήσει για αυτή, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο που την επιδεινώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα