Ποια ονόματα δημοσιογράφων «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Έντονες διεργασίες στη ΝΔ που εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε… εκλογική ετοιμότητα. Ανάμεσα στις ζυμώσεις για τους πιθανούς υποψηφίους ακούγονται και τα ονόματα πολλών δημοσιογράφων. Βεβαίως, κάποιοι εξ αυτών είναι “εκλεκτοί” του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι εξ αυτών που θεωρούνται επικοινωνιακοί του σύμβουλοι και άλλοι που προωθούν οι ίδιοι τα ονόματά τους προσπαθώντας να αναβαθμίσουν τις μετοχές τους στο “γαλάζιο” χρηματιστήριο. Άλλωστε, ακόμα κι αν δεν είναι τελικά υποψήφιοι

μπορούν να καταλάβουν άλλες περίοπτες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό εφόσον η Ν.Δ γίνει κυβέρνηση.

Το πρόσωπο που “λύνει και δένει” στις επιλογές των δημοσιογράφων είναι αναμφίβολα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Μακάριος Λαζαρίδης, δημοσιογράφος και ο ίδιος με μακρά διαδρομή στην Ελεύθερη Ώρα, το Τηλετώρα και, τα τελευταία χρόνια στη “Δημοκρατία”.
Στην Α’ Θεσσαλονίκης θεωρείται σίγουρο ότι θα κατέβει ως υποψήφια με τη ΝΔ η νυν ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη που άνοιξε και γραφείο στη συμπρωτεύουσα, αν και δέχεται πόλεμο από τους υπόλοιπους γαλάζιους πολιτευτές. Ο έτερος δημοσιογράφος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος είναι λέει στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε για τη Β’ Αθήνας είτε για τη Φθιώτιδα.
Ανάμεσα στα ονόματα δημοσιογράφων που ακούγονται ότι θα είναι πιθανοί υποψήφιοι με τη ΝΔ, περιλαμβάνονται και αυτά της Μαρίας Χούκλη (Β’ Αθήνας), του Γιάννη Λοβέρδου (Α’ Αθήνας),ο οποίος δραστηριοποιείται πολύ έντονα στο twitter και διατηρεί εκπομπή στο Blue Sky, του Κώστα Μπογδάνου (Α’ Αθήνας), του Γιάννη Πιτταρά (Κυκλάδες) και φυσικά του (εσχάτως και) συντονιστή των debate της ΟΝΝΕΔ Αρη Πορτοσάλτε!

Ο τελευταίος δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του, άλλωστε εμφανίστηκε προ εβδομάδων και στην εκδήλωση κοπής της πίτας του αντιπροέδρου της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη -κάτι που αναμφίβολα δεν συνηθίζεται για δημοσιογράφο που θέλει να διατηρεί την ανεξαρτησία του ακόμα κι αν πρόσκειται σε απόψεις κόμματος. Δεν είναι τυχαίο, πάντω,ς πως οι περισσότεροι εκ των δημοσιογράφων που θα ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα ψηφοδέλτιά του είναι σχολιαστές ή παρουσιαστές εκπομπών του Σκάϊ. Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται είναι και αυτό του Τάκη Χατζή, σχολιαστή του ίδιου σταθμού, ο οποίος θεωρείται χρήσιμη προσθήκη αφού λόγω των σχέσεων που είχε παλαιότερα -κυρίως μέσω του Θόδωρου Ρουσόπουλου -με τον οποίο τον συνδέει φιλική σχέση και είναι συγκάτοικοι στην Πάρο όπου διατηρούν εξοχικές κατοικίες- με τον Κώστα Καραμανλή, μπορεί να εμφανιστεί ως
καραμανλική τοποθέτηση”.

Επίσης το όνομα της αθλητικογράφου Σοφίας Αλατζά «παίζει» πολύ τώρα τελευταία για τη Θεσσαλονίκη.
Το όνομα του δημοσιογράφου του Βήματος Άρη Ραβανού συζητείται ανάμεσα σε αυτά για μια θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια στην Άρτα. Ο ίδιος όμως διαψεύδει κατηγορηματικά (με κάθε ευκαιρία, στο fb κλπ) τις σχετικές αναφορές, ενώ για την Άρτα ακούγεται και το όνομα του Γιώργου Ευθυμίου της ΕΡΤ.

Φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε και τον Θοδωρή Ρουσόπουλο που επανακάμπτει δριμύτερος μετά και την απόφαση για το Βατοπέδι.

Ο «καραμανλικός», όπως τον λένε στην Πειραιώς, Μανώλης Κοττάκης, που αγωνιά για την πορεία της ΝΔ μάλλον δεν θα περιλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφίων με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον αρθρογράφο του ΔΟΛ Γιάννη Πρετεντέρη με κάποιους όμως να ισχυρίζονται ότι ο Μητσοτάκης τελικά θα τον επιλέξει κάνοντας την έκπληξη.

Πηγή: zoornalistas.blogspot.com

Keywords
Τυχαία Θέματα