«Ποια η σχέση του Αυγενάκη με εμπόριο όπλων και εκβιασμούς;»

Τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη εμπλέκει σε συνομιλίες και ρουσφέτια σε ποινικούς κρατούμενους με μακρύ βίο και πολιτεία, δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τη μήνυση του ίδιου του Αυγενάκη και την οργισμένη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα, επικαλείται στο ρεπορτάζ της τη δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών με πρωταγωνιστές πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόρους, αστυνομικούς κι ελεύθερους επαγγελματίες που εξαρθρώθηκε το 2013.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις νόμιμες συνακροάσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία -μέρος των οποίων και δημοσιεύει – προκύπτει ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, που όχι μόνο είναι από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ αλλά και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε συνομιλίες με καταδικασθέντες για εκβιασμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, ο γαλάζιος βουλευτής φέρεται να να κάνει «εξυπηρετήσεις» στους προαναφερθέντες συνομιλητές του, τόσο προσωπικά όσο και μέσω του φρουρού του Νίκου Μανώλη, οι οποίοι στη συνέχεια «ευχαριστούν» τον βουλευτή με δώρα προς εκείνον και τη σύζυγό του.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, με το ίδιο κύκλωμα έχει επαφές και ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.

Με μηνύσεις απειλεί ο Αυγενάκης

Ο «πρωταγωνιστής» του ρεπορτάζ, γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη με αφορμή το επίμαχο ρεπορτάζ, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento:

Τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento σχετικά με τις διασυνδέσεις του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγκληματικά κυκλώματα, προκαλούν κυριολεκτικά σοκ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Λ. Αυγενάκης φέρεται να έχει προχωρήσει σε διάφορες εξυπηρετήσεις-διευκολύνσεις ανθρώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως εκβιασμοί, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων και πολλά άλλα ακόμα.

Αναμένουμε από τον Λ. Αυγενάκη αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται να ανησυχεί για τη δήθεν ανομία που επικρατεί, τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα