Πλακάκια, μπάζα κι ένα καζανάκι ο «θησαυρός» που έψαχνε ο δήμος Τρίπολης (εικόνες)

Σε φιάσκο εξελίχθηκε το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, καθώς ούτε χρυσός, αλλά ούτε και τιμαλφή μεγάλης αξίας δεν βρέθηκαν στις ανασκαφές που ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το arcadiaportal.gr, λίγα λεπτά πριν από τις 13:00 σήμερα Τρίτη κι ενώ τα μηχανήματα είχαν σκάψει χωρίς να βρεθεί τίποτα στο πάρκο της πλατείας Άρεως, η ανασκαφή έλαβε τέλος, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που από τις 06:00 βρισκόταν επί ποδός, με την ελπίδα της ανεύρεσης του χαμένου θησαυρού.

Τα σκαπτικά μηχανήματα είχαν προχωρήσει σε βάθος

τριών μέτρων και είχαν αφαιρέσει μόνο μπάζα, σιδηρόβεργες, ένα παλιό καζανάκι και τα πλακάκια από τις τουαλέτες που προϋπήρχαν στον χώρο και είχαν «χωθεί» προ εικοσαετίας.

Τα μηχανήματα ξεκίνησαν να ρίχνουν και πάλι μέσα στη μεγάλη τρύπα τα μπάζα και τα «ευρήματα», όχι από την τουρκοκρατία ή τη γερμανική κατοχή, αλλά από τις… τουαλέτες του πάρκου και η ανασκαφή έλαβε τέλος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής που βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας στον χώρο, δήλωσε ότι, ακριβώς επειδή δεν βρέθηκε τίποτα, οι διαδικασίες σταματούν. Ο ίδιος δεν γνωρίζει εάν θα ζητηθεί εκ νέου άδεια για τη συνέχιση των ανασκαφών στην πλατεία ή στο πάρκο της Άρεως.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η Αστυνομία αποχώρησε. Αποχώρησαν και οι συγκεντρωμένοι πολίτες, οι οποίοι περίμεναν ίσως μια άλλη, ευτυχέστερη και «χρυσή» εξέλιξη.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα