Παρίσι: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε αστυνομικό βαν – Νεκρός ο δράστης (video)

Δεν υπάρχουν τραυματίεςΟ Γάλλος ΥΠΕΣ ανακοίνωσε τον θάνατο του δράστηΓκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο όχημαΟ Κολόμπ έκανε λόγο για μια «απόπειρα επίθεσης»Ο δράστης βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών από το 2015

Ένας άνδρας έπεσε με το όχημά του πάνω σε βαν της αστυνομίας, στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

Ο οδηγός, ο οποίος ήταν οπλισμένος, έχει χτυπηθεί και νωρίτερα τα γαλλικά Μέσα μετέδιδαν πως είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Ο

δράστης «είναι πιθανότατα νεκρός», δήλωσαν μετέπειτα οι αρχές ενώ ο ΥΠΕΣ Ζεράρ Κολόμπ επιβεβαίωσε τον θάνατό του.

Αυτή η επίθεση «δείχνει μία ακόμη φορά ότι το επίπεδο της απειλής στη Γαλλία είναι εξαιρετικά αυξημένο» συμπλήρωσε ο Κολόμπ κι ενώ η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015.

«Για εκείνες κι εκείνους που διερωτώνται για την αναγκαιότητα να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους νόμους, το βλέπουμε σήμερα ότι η κατάσταση στη Γαλλία το επιβάλλει, ότι εάν θέλουμε να εγγυηθούμε με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πολιτών μας, πρέπει να λαμβάνουμε συγκεκριμένο αριθμό μέτρων» επιβεβαίωσε ο υπουργός, που αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη ένα νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο.

Γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Την ίδια στιγμή, ο Κολόμπ έκανε λόγο για μια «απόπειρα επίθεσης».

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ακόμη σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι βρέθηκαν «εκρηκτικά» εντός του οχήματος. «Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας βρέθηκαν στο στόχαστρο», υπογράμμισε ο Κολόμπ.

Ο δράστης βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών από το 2015 κι είχε φάκελο για συμμετοχή στο «ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Η οικογένεια του 31χρονου άνδρα, ήταν επίσης γνωστή για συμμετοχή στο «σαλαφιστικό» κίνημα, ανέφερε μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα δεν ήταν γνωστός στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Dramatic moment a French officer checks for suicide bomb as he cuts clothes off driver on the Champs-Élysées https://t.co/5cG75anlPr pic.twitter.com/nHnpp4f6TY

Daily Mail Online (@MailOnline) June 19, 2017

Η αστυνομία διαβεβαιώνει πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και κανένας αστυνομικός ή πολίτης δεν έχει τραυματιστεί. Η ενέργεια του δράστη θεωρείται από τις αρχές εσκεμμένη.

#BREAKING video: Scene at #ChampsElysees pic.twitter.com/6kT49JKhfy

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) 19 Ιουνίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα