Παραίτηση Γιούνκερ «βλέπει» η La Repubblica – Διαψεύδει η Κομισιόν

Στη ρητή διάψευση δημοσιεύματος που θέλει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να παραιτείται από τη θέση του, προχώρησε η Επιτροπή.

Ο «πόλεμος» ξεκίνησε όταν δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica ισχυρίστηκε ότι «ο Γιούνκερ μπορεί να παραιτηθεί τον Μάρτιο, λόγω της περιορισμένης φιλοδοξίας των κυβερνήσεων».

Πρόκειται για πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο Γιούνκερ βρίσκεται μπροστά σε καθοριστική επιλογή:

«Είτε να δώσει την καθοριστική συμβολή του σε μια Ευρώπη ικανή να ατενίσει το μέλλον με την πρέπουσα φιλοδοξία, είτε

να αρνηθεί να διαχειριστεί την παρακμή, αφήνοντας το υπόλοιπο ήμισυ της θητείας του σε έναν από τους αντιπροέδρους του».

Λίγο μετά ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο RAI, διέψευσε το δημοσίευμα λέγοντας ότι «ο Γιούνκερ δεν παραιτείται».

Στη συνέχεια η έτερη εκπρόσωπος, Μίνα Αντρέεβα εξήγησε ότι «ο Γιούνκερ είναι εδώ για να μείνει και να παλέψει με όλες τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, από το Grexit στο Brexit και την προσφυγική κρίση».

Νωρίτερα μέσα στον μήνα ο Γιούνκερ είχε δηλώσει σε γερμανικό ραδιόφωνο ότι δεν επιδιώκει να μείνει και για δεύτερη θητεία, μετά τη λήξη της τρέχουσας, στα τέλη του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα