Παππάς: Nεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά, το μείγμα Μητσοτάκη για τη διοίκηση της ΝΔ

«Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει τη στρατηγική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, της μισαλλοδοξίας και της ακροδεξιάς στη διοίκηση του κόμματος», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γιαννιτσών.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη λέγοντας ότι δεν πρέπει να ξενίζει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης

τον μετακίνησε από τη «βιτρίνα» του κόμματος, όπου τον είχε τοποθετήσει ο κ. Σαμαράς, στη διοίκηση.

Εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον της ηγεσίας της Ν.Δ. και για το γεγονός ότι αρνείται να ψηφίσει ακόμα και τα θετικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. «Πόση εμπάθεια, πόση εμμονή, πόσο μίσος πρέπει να έχει κανείς για να μην μπορεί να κάνει ούτε αυτή την κίνηση γενναιότητας», αναρωτήθηκε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Κι αυτό γιατί δεν θέλει να παραδεχτεί ότι εμείς κάναμε καλύτερη διαπραγμάτευση από αυτούς. Μόνο καλά μηνύματα στους ακραίους νεοφιλελεύθερους συντηρητικούς κύκλους της Γερμανίας ότι εδώ υπάρχει μια πολιτική δύναμη η οποία φιλοδοξεί να επαναφέρει τη στυγνή νεοφιλελεύθερη ατζέντα της καταστροφής; Εκεί αρχίζει και τελειώνει η φιλοδοξία της Νέας Δημοκρατίας; Είναι τόσο οικεία η Ν.Δ. με το εμφυλιοπολεμικό μίσος το οποίο λέει ότι εμένα δεν είναι εχθρός μου ο Σόϊμπλε, αλλά Συριζαίο βλέπω και μου γυρίζουνε τα μάτια. Αυτή είναι η εκφορά του λόγου της ηγεσίας της Ν.Δ. αλλά αυτό θα είναι και το μεγάλο τους αδιέξοδο».

Επισήμανε πως τα μέτρα της κυβέρνησης προσδιορίζουν τις μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές τομές, τις μεγάλες διαχωριστικές γραμμές που διαχωρίζουν τους δύο κόσμους. «Του παλιού πολιτικού συστήματος, της σκληρής, μισαλλόδοξης, εμφυλιοπολεμικής, νεοφιλελεύθερης δεξιάς του κ. Μητσοτάκη και της μεγάλης αριστερής προοδευτικής παράταξης που εμείς εκφράζουμε.

Αυτή είναι η τομή. Και να μην σας ξενίζει καθόλου που άτομα όπως ο κ. Γεωργιάδης, τα οποία θήτευσαν σε κόμματα της ακροδεξιάς, έχουν μετακινηθεί από τη βιτρίνα της Ν.Δ. , όπου τους έβαλε ο κ. Σαμαράς, στη διοίκηση της Ν.Δ. Διότι ακριβώς η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. επιλέγει για τον εαυτό της αυτή τη στρατηγική: Ακραίος νεοφιλελευθερισμός, μισαλλοδοξία και η ακροδεξιά στη διοίκηση. Τόσο απλά τόσο καθαρά».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς απάντησε και σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι «καταστρέφει» τη χώρα, λέγοντας: «Προσπαθούν να μας σερβίρουν ότι αυτή η κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα. Δεν την κατέστρεψε η διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία «βοήθησε» τη χώρα να χάσει 500.000 θέσεις εργασίας, ούτε ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπαδήμος όπου ο καθένας τους με την πολιτική του στέρησε από 200.000 θέσεις εργασίας. Όχι, αυτό ήταν σωτηρία! Οι ίδιοι άνθρωποι που λένε ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό «έσωσε» τη χώρα, βγαίνουν και λένε ότι ο Τσίπρας την κατέστρεψε, στου οποίου τη διακυβέρνηση η απασχόληση έχει αυξηθεί κατά 200.000 θέσεις εργασίας».

Υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπογράψει ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά να γίνουν 15.000 απολύσεις στο δημόσιο και δήλωσε: «Δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα με τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις τους».

Σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία ο κ. Παππάς σχολίασε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει έξω και τόνισε πως τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα που θα ανακοινωθούν αύριο θα εκπλήξουν πολλούς, καθώς αυτό θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το 3%.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί ρύθμιση που θα διασφαλίζει την αναλογία 70% κρατική διαφήμιση στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης και 30% στα περιφερειακά.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε τοπικά ζητήματα και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη στο νομό Πέλλας.

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιαννιτσών Γρηγόρη Στάμκο ο οποίος παρακολούθησε την ομιλία του υπουργού. Το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα περιοδεύσει στην Έδεσσα και στον Αρχάγγελο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα