Πάνω από 50 δημιουργοί αποχώρησαν από τον σύλλογο «ΜΕΤΡΟΝ»

Μετά τις παραιτήσεις του προέδρου Φοίβου Δεληβοριά και του αντιπροέδρου Παναγιώτη Καλαντζόπουλου από το ΔΣ του συλλόγου δημιουργών «ΜΕΤΡΟΝ», ακολούθησαν σήμερα Τρίτη οι αποχωρήσεις πενήντα και πλέον μελών του συλλόγου – ανάμεσά τους και ένα τρίτο μέλος του ΔΣ, ο Αντώνης Πλέσσας.

«Μετά την αποχώρηση του Φοίβου Δεληβοριά και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου από την προεδρία και την αντιπροεδρία του Συλλόγου μας ΜΕΤΡΟΝ, και επειδή όσα καταγγέλλουν σε σχέση με την αντιθεσμική συμπεριφορά των μελών του Δ.Σ., M. Φάμελλου, Γ. Ανδρέου, Στ. Δρογώση και Φ. Τασσόπουλου, είναι πολύ σοβαρά

και προσβάλλουν την απόφαση της γενικής συνέλευσης, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε κι εμείς από τον σύλλογο», αναφέρουν σε σημερινή επιστολή τους οι δημιουργοί.

Προαναγγέλλουν δε, τη δημιουργία νέου σωματείου που θα μπορεί να εκφράζει την πλειοψηφία του ΜΕΤΡΟΝ και τους 450 δημιουργούς που έχουν ενιαίο μέτωπο στο θέμα ΑΕΠΙ και οι οποίοι με επιστολή τους είχαν ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Η μαζική απήχηση της επιστολής των 450+, που εισακούσθηκε από τον πρωθυπουργό, υπογράφηκε από το 70% των μελών του σωματείου μας και στηρίχθηκε από τις ενώσεις των ξένων δημιουργών, μας κάνει αισιόδοξους ότι η ισχύς εν τη ενώσει μπορεί να αλλάξει το έως τώρα προβληματικό τοπίο μέσα στο οποίο κινούνται οι δημιουργοί του ελληνικού τραγουδιού», τονίζουν μεταξύ άλλων οι αποχωρήσαντες δημιουργοί του ΜΕΤΡΟΝ.

Ανάμεσά τους οι: Σ. Ξαρχάκος, Γ. Σπανός Ν. Κυπουργός, Μ. Ελευθερίου, Δ. Γαλάνη, Ν. Ξυδάκης, Αλ. Ιωαννίδης, Σ. Μάλαμας, Π. Παυλίδης, Θ. Καραμουρατίδης, Ν. Αντύπας, Ν. Μωραϊτης, Λ. Πλάτωνος, Μ. Πασχαλίδης, Π. Θαλασσινός, Ν. Ζούδιαρης, Ο. Ιωάννου, Θ. Γκόνης, Αρ. Μπακιρτζής , Ε. Ρεμπούτσικα, Γ. Χατζιδάκις, Μ. Λοϊζου, Κ. Τσιτσάνης κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα