Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί από επίθεση βομβιστή – καμικάζι στην είσοδο ναού

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι και 27 ακόμα τραυματίστηκαν από επίθεση βομβιστή καμικάζι μπροστά σε χώρο λατρείας σουφιστών στο Μπαλουχιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ανέφεραν οι αρχές.

Η επίθεση συνέβη καθώς μεγάλος αριθμών πιστών είχε συγκεντρωθεί στην επαρχία Γκαντάουα της περιοχής Τζαλ Μαγκσί πενθώντας το θάνατο ενός τοπικού πνευματικού ηγέτη.

«Ένας βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τον εκρηκτικό του μηχανισμό όταν συνελήφθη από αστυνομικούς που περιφρουρούσαν το χώρο

λατρείας, σκοτώνοντας 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ηλικιών κάτω των 12 ετών και δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντας τουλάχιστον 27 ακόμη. Οι 14 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Ακμπάρ Χαριφάλ, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην επαρχία Σινδ, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών ιατρικών εγκαταστάσεων στο Μπαλουχιστάν.

Μια βομβιστική επίθεση ενάντια στον ίδιο τόπο λατρείας το 2015 είχε αποτέλεσμα 35 νεκρούς.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, αλλά αυτονομιστές έχουν επανειλημμένα εξαπολύσει επιθέσεις ενάντια στην σιιτική μειονότητα, καθώς και σε μέλη δυνάμεων ασφαλείας

Τον περασμένο Νοέμβρη, η επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ένα σουφιστικό χώρο λατρείας στο Μπαλουχιστάν προκάλεσε 52 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες. Την ευθύνη εκείνης της επίθεσης είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα