Όταν η πολιτική του κόμματός σου είναι το «ναι, αλλά τι κάνετε εσείς»

Υποτίθεται ότι ήταν συνεδρίαση τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει εθιμοτυπικά τον χαρακτήρα της χάραξης του σχεδιασμού του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε να δείξει την πολιτική του κόμματος όπως ακριβώς την εννοεί. Δηλαδή μόνο με αντιπολίτευση και συνθηματολογία για ό,τι πράττει -και δεν πράττει- η κυβέρνηση.

Αυτό διαφάνηκε από τη συνεδρίαση, το πρωί της Τετάρτης, όπου το μοναδικό πεδίο πολιτικής στο οποίο αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ,

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ΑΝΕΛ ή ΣΥΡΙΖΑ.

Η βαθιά πολιτική ανάλυση για το πώς θα πορευθεί το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίστηκε από τη θέληση για αποδόμηση του κοινωνικού και ταξικού προφίλ που προσδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ακολουθούμενες πολιτικές.

Σε μία προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του τις κατηγορίες περί ελιτισμού και εύνοιας υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων, μίλησε -με πολλές περιστροφές και απειροελάχιστη σαφήνεια- σχετικά με τα δημόσια σχολεία, όπως τα ονειρεύεται, αλλά και την «απελευθέρωση δημοσίων υπαλλήλων».

Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς και ότι ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος που προτείνει σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν ψηφίζει την πρότασή του, αντιλαμβάνεται τη φαιδρότητα της συνθηματολογίας Μητσοτάκη ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το κόκκινο και το μαύρο της πολιτικής. Δεν είχαμε φανταστεί ότι είχαν αλλάξει χρώματα μεταξύ τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαύρο της κηλίδας του Σαρωνικού και οι ΑΝΕΛ το κόκκινο της ρουλέτας του κ. Καμμένου».

Keywords
Τυχαία Θέματα