Όρθιος στην Κέρκυρα με 10 παίκτες ο Λεβαδειακός (εικόνες – video)

Παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 25 λεπτά (αποβολή Λεονάρντο στο 53΄) ο Λεβαδειακός έμεινε όρθιος στην Κέρκυρα απέναντι στην τοπική ομάδα (1-1), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν με τον Νιάσε στο 41΄, αλλά οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με το πέναλτι του Επστάιν στο 52΄.

Η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτή

που μπήκε με το προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια μετά από το πρώτο 45λεπτο. Ο Λεβαδειακός έδειξε από νωρίς τις… ορέξεις του με τις φάσεις που δημιούργησε στο 2΄ και στο 6΄, όταν οι Μπραντάο και Νιάσε αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους Βοιωτούς χάθηκε στο 24΄, με τον Αρτυματά να «παίρνει την μπουκιά από το στόμα» του Αμαράλ. Κάπως ισορρόπησε το ματς στη συνέχεια η Κέρκυρα, ωστόσο, στο 41΄ ο Νιάσε εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα καρέ των «Φαιάκων» και άνοιξε το σκορ (1-0).

Τα πράγματα πήραν εντελώς διαφορετική τροπή στην επανάληψη, αρχής γενομένης από το ανόητο πέναλτι του Μεντί στο 51΄ (χέρι) το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Επστάιν, ένα λεπτό αργότερα. Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι κέρδισαν κι άλλο πέναλτι, αυτή την φορά σε χέρι του Λεονάρντο, ο οποίος αποβλήθηκε από τον διαιτητή Καραντώνη. Ο Επστάιν εκτέλεσε και πάλι στο 56΄, αλλά ο Επασί κράτησε «ζωντανό» τον Λεβαδειακό.

Πίεσαν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Τουράμ, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και ο Λεβαδειακός πήρε έναν ακόμη πολύτιμο βαθμό, διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο που έχει από την έναρξη της περιόδου (4 ισοπαλίες, μία νίκη).

Διαιτητής: Δ.Καραντώνης

Κίτρινες: Σπίνουλας, Παμλίδης, Ντιόγκο – Τόνι Σίλβα, Επασί

Κόκκινες: 53΄ Λεονάρντο

Οι συνθέσεις:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Αρτυματάς, Γκόμες, Σοϊλέδης (31΄ Ντιόγκο), Σιόντης, Σπίνουλας (73΄ Ντουαλά), Τουράμ, Παμλίδης, Επστάιν (85΄ Κόντος), Μπαλάφας

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπουρής, Μεντί, Λεονάρντο, Αμαράλ, Ζαραδούκας, Νιασέ, Μητρόπουλος (90΄+2 Καλτσάς), Μπραντάο (68΄ Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Σίλβα (63΄ Αντιλέχου)

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα