Ολοκληρώθηκε η 18η Συνέλευση της Οργάνωσης ESN Greece (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο η 18η Συνέλευση της οργάνωσης ESN Greece. Πρόκειται για το πανελλαδικό Δικτύου Φοιτητών Erasmus.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από εθελοντές του ESN Panteion με την στήριξη της Πρυτανείας αλλά και του γραφείου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του πανεπιστημίου.

Μέλη των 22 συλλόγων που αποτελούν το ESN Greece, ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα

για να παρευρεθούν στη Συνέλευση. Τη συνέλευση παρακολούθησαν και μέλη συλλόγων των αντίστοιχων συλλόγων από τη Σερβία και την Πολωνία.

Στη συνέλευση έγιναν συζητήσεις και ψηφοφορίες πάνω σε διοικητικά ζητήματα της οργάνωσης που αναμένεται να δώσουν θετικό «αέρα» στις επόμενες δράσεις της. Επίσης το Εθνικό Προεδρείο του ESN Greece παρουσίασε στους συνέδρους τη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει τη νέα χρονιά. Το νέο “action plan” φιλοδοξεί να οδηγήσει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων ευρωπαίων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια με σκοπό να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία του Erasmus στη χώρα μας.

Το εκάστοτε εθνικό προεδρείο στοχεύει στην υγιή ανάπτυξη των συλλόγων που το συναποτελούν και προσπαθεί να κρατήσει τους εθελοντές τους ενημερωμένους σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της οικονομικής διαχείρισης του ESN Greece, ιδιαίτερα στο πολύπλοκο ελληνικό φορολογικό σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, και σε μια προσπάθεια απόλυτης διαφάνειας, το ESN Greece φιλοξένησε στη συνέλευση τη λογίστρια της ομοσπονδίας, η οποία απάντησε στα ερωτήματα όλων, και εξήγησε με απλό τρόπο στους συνέδρους δυσνόητες έννοιες που αφορούν τα οικονομικά ζητήματα της οργάνωσης.

Στον χώρο της συνέλευσης παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των οργανώσεων ELSA Greece , Aiesec in Greece, AEGEE Athina και HelMSIC Greece με σκοπό τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση μεταξύ των οργανισμών, αλλά και την διεύρυνση των τρόπων συνεργασίας τους.

Εκτός αυτών, τον οργανισμό της παρουσίασε εκπρόσωπος του Stay in Athens, μόνιμου συνεργάτη του ESN Greece για θέματα στέγασης εισερχόμενων φοιτητών Erasmus. Οι εθελοντές των συλλόγων της Αθήνας, κατά την υποδοχή κάθε νέας «φουρνιάς» φοιτητών Erasmus, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανάγκης προσφοράς βοήθειας στους φοιτητές για την εύρεση μιας ικανοποιητικής κατοικίας εκπληρώνοντας τα κριτήρια του κάθε φοιτητή, αλλά και την αποφυγή εξαπάτησής τους. Σε αυτό το ζήτημα προσφέρει τη βοήθειά του το Stay in Athens, το οποίο αναλαμβάνει αυτό το δύσκολο έργο της υποδοχής για λογαριασμό των εθελοντών του ESN in Athens.

Τέλος, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών παρέδωσε ένα workshop στους προέδρους των συλλόγων του ESN Greece στο οποίο μοιράστηκαν καλές πρακτικές με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μας με τα γραφεία διεθνών του κάθε πανεπιστημίου. Το ΙΚΥ είναι επίσης ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες του ESN Greece και εδώ και χρόνια αναλαμβάνουν μαζί πολλές δράσεις, με σημαντικότερο παράδειγμα την ετήσια διοργάνωση του Mobility Fair, στο οποίο γίνεται μια συνολική προώθηση της κινητικότητας, από οργανισμούς, φορείς και διάφορα ινστιτούτα.

Οι συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου ξεκινούσαν νωρίς το πρωί και τελείωναν αργά το βράδυ, ωστόσο οι συμμετέχοντες εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία να ξανασυναντήσουν παλιούς γνώριμους από προηγούμενα συνέδρια.

Τα μέλη του ESN Greece συνεδριάζουν δύο φορές τον χρόνο σε αντίστοιχες εθνικές συνελεύσεις, όμως το επόμενο «ραντεβού» δόθηκε για τον Μάρτιο του 2018 στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή το εθνικό Training.

Για την επιτυχία του συνεδρίου οι διοργανωτές του από το ESN Panteion συγκέντρωσαν τις χορηγίες δεκάδων μεγάλων εταιρειών, ενώ το altsantiri.gr συνεισέφερε ως χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα