Οι παλαίμαχοι της Μπαρτσελόνα «αγκαλιάζουν» τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο (εικόνες)

Βετεράνοι της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ελλάδας αναμετριούνται σήμερα στη Λέσβο σε φιλικό αγώναΟι θρυλικοί παίκτες της Μπαρτσελόνα προπόνησαν προσφυγόπουλα κατά την επίσκεψή τους στον δημοτικό καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ

Θρυλικοί παίκτες από το ένδοξο παρελθόν της Μπαρτσελόνα, όπως ο Χερέρα, ο Αρούνα Μπαμπακίτα, ο Εντμίλσον, ο Αλοΐσιο και ο Μπελέτι βρίσκονται σήμερα (8/6) δίπλα στους 3.000 πολίτες της Μυτιλήνης

μαζί με τα 80 προσφυγόπουλα που ζουν στο νησί, για τον φιλικό αγώνα (18.30) των βετεράνων της ομάδας, με βετεράνους της Εθνικής Ελλάδας. Ανάμεσα στους δεύτερους οι Μαρινάκης, Τζιωρτζόπουλος, Χλωρός, Λυμπερόπουλος, Φραντζέσκος, Καρασαββίδης, Νιόπλιας, Κοπιτσής και Βύντρα.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον δήμο Λέσβου, το Ίδρυμα της Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Μπαρτσελόνα (Fundacio FC Barcelona), και την Ένωση των Παικτών της της Μπαρτσελόνα, ενώ αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οι παλαίμαχοι άσσοι της ισπανικής ομάδας που συμμετέχουν στην Ένωση των παικτών, στη βάση του καταστατικού τους σκοπού, δίνουν μόνον φιλανθρωπικούς αγώνες ανά την υφήλιο, χωρίς να αμείβονται. Δεδομένου αυτού και μετά τις επαφές του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού επισκέπτονται το νησί, προκειμένου να προβάλουν τη Λέσβο που λαβώθηκε από το προσφυγικό πρόβλημα αλλά και να τιμήσουν τους κατοίκους της για την αλληλεγγύη και τις ενέργειές τους, με τις οποίες λειτούργησαν στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Προπόνηση με τα προσφυγόπουλα

Το πρωί, οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα επισκέφθηκαν τον δημοτικό καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ, ενώ στη συνέχεια, σε προπονητικό στάδιο της Μυτιλήνης, προπόνησαν 80 προσφυγόπουλα και 120 παιδιά από τη Μυτιλήνη στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και απευθύνεται σε όλους ισότιμα.

Όπως έγινε γνωστό, τo βασικό «σύνθημα» της εκδήλωσης είναι το «Sport Welcomes» («ο αθλητισμός καλωσορίζει»), το οποίο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα εμφανιστεί ως #SportWelcomes.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα