«Όχι στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα», το μήνυμα της κυβέρνησης στην Eldorado

Για καθαρό εκβιασμό της εταιρείας μιλούν τα κυβερνητικά στελέχη«Υποχρέωση κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος» σχολιάζει η Γεροβασίλη«Εγώ δεν έχω καταλάβει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της η Eldorado», σχολιάζει ο Σπίρτζης«Είναι η 3η φορά που αναγγέλλει η εταιρεία την αναστολή λειτουργίας της», είπε ο Τζανακόπουλος

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η απόφαση της εταιρείας Eldorado Gold να αναστείλει όλες τις εργασίες της στην Ελλάδα, δίνοντας παράλληλα προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, να αλλάξει τη στάση της.

Από την πλευρά τους κυβερνητικά στελέχη, κάνουν λόγο για καθαρό εκβιασμό και απαντούν ότι δεν δέχονται τελεσίγραφα από κανέναν. Όπως συγκεκριμένα σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη, «η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς… Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα…».

Πέρα από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θέση πήρε και ο Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας σκωπτικά ότι «δεν έχω καταλάβει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της η Eldorado».

Χθες, Δευτέρα, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί ότι, με βάση τα δικά της δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα ισχυρό άλλοθι από την εταιρεία ώστε να σταματήσει την επένδυση», ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, κατέκρινε τη στάση της εταιρείας, μιλώντας επίσης για εκβιασμό.

«Θα ακολουθήσουμε τη θεσμική διαδικασία της διαιτησίας. Η Eldorado έθεσε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση το οποίο δεν μπορούμε να δεχτούμε. Είναι η 3η φορά που αναγγέλλει η εταιρεία την αναστολή λειτουργίας της».

Ακόμα, κυβερνητικές πηγές έκαναν χθες λόγο για ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη Μακρόν και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι «το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62».

Keywords
Τυχαία Θέματα