Ο Τσίπρας βλέπει Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου – Έρχεται ο Μακρόν στις 7 Σεπτεμβρίου

Ρεπορτάζ: Μανώλης Καλουδάς

Στην Αμερική θα μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του altsantiri.gr, προκειμένου να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Η ημερομηνία του ταξιδιού φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για τις 17 Οκτωβρίου.

Αν και η ατζέντα της συζήτησης είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, δεν χρειάζεται φαντασία, ούτε δημοσιογραφική πληροφόρηση για ν’ αντιληφθεί κανείς πως το αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι η έξοδος της Ελλάδας

από τα μνημόνια και την επιτροπεία και τα προτεινόμενα βήματα για την ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας.

Έχοντας δίπλα του τους στενούς του συνεργάτες και ενδεχομένως κάποιους υπουργούς, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους και μεγαλομετόχους μεγάλων επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό τις επενδύσεις στη χώρα μας μετά και την επιτυχημένη πρώτη, δοκιμαστική, έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει, επίσης, διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας με τους οποίους θα προσπαθήσει να συνδιαμορφώσει ένα κοινό βηματισμό για όλα τα σημαντικά θέματα. Οι «απανταχού» Έλληνες και η κινητοποίηση του ελληνισμού είναι μέσα στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού.

Στην Αθήνα ο Μακρόν με αρκετούς επενδυτές στο πλευρό του

Οριστικοποιήθηκε η άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα για τις 7 Σεπτεμβρίου. Μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο θα έρθουν και αρκετοί μεγάλοι επενδυτές με απώτερο σκοπό την επίτευξη σημαντικών συμφωνιών, οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά στην προσπάθεια αναστροφής του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα.

Πρόκειται, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» για 24 εταιρείες (Accor, Aerospace Valley, Airbus, Alstom, Ardian, Avril, BPCE, BPI, Bred Bank, CMA CGM, Domitys, EDF, Groupe PSA, Idel, Medef, Orpea, OT Morpho, Sanofi, Servier, Suez, Thales, Total, Trigano, Vinci) που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών, της έρευνας, της ενέργειες, των φαρμάκων και τρία τραπεζικά ιδρύματα, ενώ η λίστα μεγαλώνει καθημερινά.

«Θα επιχειρηθεί σταθεροποίηση των βημάτων της ελληνικής οικονομίας μέσω επενδύσεων που δεν έγιναν όλα τα μνημονιακά χρόνια, ενώ παράλληλα οι καλές ειδήσεις οι οποίες φτάνουν από το εξωτερικό για την Ελλάδα αρχίσουν να διαβρώνουν σταδιακά την εσωτερική πληροφόρηση η οποία είναι απολύτως ελεγχόμενη από την αξιωματική αντιπολίτευση». Αυτό ακριβώς μας διατύπωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης στη συνάντηση που έγινε για την προετοιμασία της έλευσης Μακρόν.

Οι Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στην Πνύκα κατά τη διάρκεια της οποίας θ’ αναφερθούν στη Δημοκρατία, στην Ευρώπη και στα σταθερά βήματα που πρέπει να γίνουν απ’ όλους για ένα καινούργιο ευρωπαϊκό μοντέλο. Θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ενός νέου ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Το γεγονός ότι ο Μακρόν έχει εμποδίσει την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη τον καθιστά ισχυρό σύμμαχο της ελληνικής πολιτικής σκέψης και των αντιλήψεων του πρωθυπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα