Ο Τραμπ θα εγκρίνει τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να υπογράψει, θέτοντας σε ισχύ το νομοσχέδιο που ψήφισε η αμερικανική Γερουσία και προβλέπει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, ανέφερε με ανακοίνωσή της αργά την Παρασκευή εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «εγκρίνει το νομοσχέδιο και σκοπεύει να το υπογράψει», έπειτα από την ανάγνωση της τελευταίας

εκδοχής του κειμένου, δήλωσε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο πρόεδρος επέλεξε να μην κάνει χρήση του δικαιώματος αρνησικυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο που υπερψήφισε η Γερουσία με συντριπτική πλειοψηφία (98 ψήφους υπέρ και 2 κατά), παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του στο κείμενο.

Η απάντηση της Ρωσίας

Η Ρωσία πρόκειται να μειώσει τη διπλωματική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στο έδαφός της ως απάντηση στην ψήφιση από το αμερικανικό Κογκρέσο νέων κυρώσεων εις βάρος της οι οποίες δείχνουν, όπως υποστηρίζει, «ρωσοφοβία», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, η Μόσχα ζήτησε από την Ουάσινγκτον να μειώσει, από την 1η Σεπτεμβρίου, σε 455 τον αριθμό των μελών του προσωπικού της πρεσβείας και των προξενείων της στη Ρωσία και αναστέλλει τη χρήση από την αμερικανική πρεσβεία μιας κατοικίας στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας και αποθηκών.

Με τη μείωση αυτή ο αριθμός των μελών του προσωπικού των αμερικανικών αντιπροσωπειών θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με εκείνον του προσωπικού των ρωσικών αντιπροσωπειών στις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος» να λάβει νέα μέτρα εναντίον των αμερικανικών «συμφερόντων».

Keywords
Τυχαία Θέματα