Ο Τραμπ προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για την κατάργηση του DACA

Η τρέχουσα μεταναστευτική πολιτική αποδυναμώνει την ασφάλεια των ΗΠΑ διαμήνυσε την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την Τρίτη, ρίχνοντας ξανά λάδι στη φωτιά στην ήδη τεταμένη συζήτηση για το θέμα και μάλιστα την ημέρα κατά την οποία η κυβέρνησή του αποφάσισε να προσφύγει ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου για το μέλλον των “Dreamers”, των εκατοντάδων χιλιάδων παράτυπων μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα όταν ήταν ανήλικοι.

Καθώς συνεχίζεται η θύελλα των αντιδράσεων για τον προσβλητικό χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε

ο Τραμπ για τους μετανάστες που προέρχονται από κάποιες χώρες, ο αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να στρέψει τη συζήτηση σε θέματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με νέα έκθεση που συνέταξαν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας, σχεδόν τα τρία τέταρτα των 549 προσώπων που έχουν καταδικαστεί σε υποθέσεις τρομοκρατίας μετά την 11η Σεπτεμβρίου έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, ενώ 148 έλαβαν την αμερικανική υπηκοότητα αφού έφτασαν στις ΗΠΑ.

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι κάποια πρόσωπα «που αποτελούσαν κίνδυνο για την ασφάλεια» συνελήφθησαν όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ νόμιμα ή παράτυπα.

Ο Τραμπ μέσω του Twitter επέκρινε και πάλι το σύστημα λοταρίας που χρησιμοποιείται για να δίνονται σε πρόσφυγες πράσινες κάρτες, αλλά και το πρόγραμμα επανένωσης οικογενειών, υπογραμμίζοντας ότι υπέβαλε στο Κογκρέσο προτάσεις για μεταρρυθμίσεις προς ένα σύστημα «που θα βασίζεται στην αξία».

Τονίζοντας ότι αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν «παρά την κορυφή του παγόβουνου» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, επεσήμανε ότι «αυτή την περίοδο διεξάγονται έρευνες σε σχέση με τρομοκρατία εναντίον χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται στις ΗΠΑ, εκ των οποίων κάποιοι έφτασαν εδώ ως πρόσφυγες».

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε καταγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα «το άδικο δικαστικό σύστημα» μετά την απόφαση δικαστή της Καλιφόρνιας, ο οποίος αποφάσισε να εμποδίσει προσωρινά την ακύρωση του προγράμματος DACA του Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο επιτρέπει στους παράτυπους μετανάστες οι οποίοι ήταν ανήλικοι όταν έφτασαν στις ΗΠΑ να παραμείνουν στη χώρα, να σπουδάσουν και να εργαστούν χωρίς να κινδυνεύουν με απέλαση.

Μάλιστα χθες ο Σέσιονς τόνισε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης του δικαστή του Σαν Φρανσίσκο Ουίλιαμ Άλσαπ και όχι σε εφετείο της Καλιφόρνιας προκειμένου να κερδίσει χρόνο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα