Ο ράπερ Έμινεμ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Τραμπ μέσω νέου βιντεοκλίπ (video)

Ο ράπερ Έμινεμ χαρακτηρίζει ρατσιστή, ανίκανο και επικίνδυνο ηγέτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα νέο βιντεοκλίπ που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων Χιπ Χοπ από το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι BET, που απευθύνεται κυρίως στο αφροαμερικανικό κοινό.

«Ο ρατσισμός, είναι το μοναδικό πράγμα που το καταφέρνει υπέροχα» ραπάρει ο Έμινεμ για τον Τραμπ.

Τον κατηγορεί επίσης ότι «είναι ένας καμικάζι, που πιθανότατα θα προκαλέσει πυρηνικό ολοκαύτωμα». Το βίντεο, διάρκειας περίπου 4,5 λεπτών, γυρίστηκε σε ένα κλειστό πάρκινγκ στο Ντιτρόιτ.

Ο λευκός ράπερ έδωσε επίσης «τελεσίγραφο» στους θαυμαστές του: «Είσαι θαυμαστής μου και τον στηρίζεις (τον Τραμπ); Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή», καλώντας τους να επιλέξουν μεταξύ του ίδιου και του προέδρου.

Δεν παρέλειψε εξάλλου να εκφράσει τη στήριξή του στους επαγγελματίες αθλητές του NFL, του αμερικανικού φούτμπολ, οι οποίοι γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία σε βάρος των Αφροαμερικανών. «Συγκεντρώνει υπερβολικές αντιδράσεις όταν επιτίθεται στο NFL κι έτσι επικεντρωνόμαστε εκεί αντί να μιλάμε για το Πουέρτο Ρίκο ή για την αλλαγή (του νόμου περί οπλοκατοχής) στη Νεβάδα», συνέχισε, αναφερόμενος αφενός στον καταστροφικό κυκλώνα που έπληξε το Πουέρτο Ρίκο τον περασμένο μήνα και αφετέρου στην επίθεση που εξαπέλυσε ένας 64χρονος εναντίον πλήθους που παρακολουθούσε μια συναυλία στο Λας Βέγκας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 58 άνθρωποι.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε ένα αίτημα να σχολιάσει το θέμα. Ο ίδιος ο Τραμπ έχει απορρίψει κατηγορηματικά στο παρελθόν τις κατηγορίες περί ρατσισμού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα