Ντάισελμπλουμ: Περισσότερη σαφήνεια για την ελάφρυνση του χρέους

Σε συμφωνία φαίνεται να κατέληξε η συνεδρίαση του EWGΔόση άμεσα, το 2018 η οριστική απόφαση για χρέος, λέει ο πρόεδρος του EurogroupΠιέζει για συμφωνία ο Μοσκοβισί

Την ύπαρξη συμφωνίας για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ωστόσο προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ESM έβαλε «πάγο» στις οριστικές αποφάσεις για το χρέος

δηλώνοντας ότι θα ληφθούν το 2018.

«Η επιπλέον αποσαφήνιση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα γίνει το επόμενο έτος. Δεν θα υπάρξουν αριθμοί για το χρέος τώρα, αυτοί θα έρθουν το 2018», σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Διευκρίνισε, ότι στο Eurogroup θα υπάρξει συζήτηση για το ακριβές ύψος των χρημάτων που θα δοθούν στην ελληνική κυβέρνηση.

Η θετική αυτή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνοκρατών μπορεί να θεωρηθεί υπό προϋποθέσεις προάγγελος για μια καλή για την ελληνική οικονομία απόφαση κατά τη Σύνοδο του Eurogroup που αρχίζει στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Αισιοδοξία και πιέσεις για αποφάσεις από Μοσκοβισί

Δυνατή και αναγκαία χαρακτήρισε την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, ο επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

«Μια συμφωνία σήμερα δεν είναι μόνο δυνατή, είναι απαραίτητη», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

«Οι πολίτες της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης απλά δεν θα μπορούσαν να το καταλάβουν εάν ύστερα από τόσους πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς και απτής προόδου, το Eurogroup δεν καταλήξει και πάλι σε μια συμφωνία», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα