Νέο παραλήρημα από τον αρχηγό του Εθνικιστικού Κόμματος Τουρκίας: Θυμηθείτε το 1922

Συνέχεια στο εθνικιστικό ντελίριο που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία, έδωσε ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος, MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απευθύνοντας απειλές κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ο Μπαχτσελί σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, είπε: Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ

της Ελλάδας πήγε σε ένα από τα νησιά που είναι υπό κατάληψη στις Οινούσσες. Αυτός ο σάπιος αρχηγός πόζαρε εκεί μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες.

Πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες».

Απευθύνοντας όμως τις απειλές και κατά των Ελλήνων, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος.

Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα