Νέα επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ – Βομβαρδιστικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Κορέα

Δύο αμερικανικά υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B πέταξαν πάνω από τη χερσόνησοΑπάντηση στις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων«Δεν υπάρχουν επιλογές χωρίς ρίσκο για τη Βόρεια Κορέα», λέει αμερικανός στρατηγός

Σε μια νέα επίδειξη δύναμης προχώρησαν οι ΗΠΑ εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με τη Βόρεια Κορέα.

Συγκεκριμένα,

δύο αμερικανικά υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B πέταξαν πάνω από τη χερσόνησο της Κορέας, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B συμμετείχαν για πρώτη φορά σε γυμνάσια μαζί με ιαπωνικά και νοτιοκορεατικά αεροσκάφη στην περιοχή της θάλασσας της Ιαπωνίας.

«Δεν υπάρχουν επιλογές χωρίς ρίσκο για τη Βόρεια Κορέα», λέει αμερικανός στρατηγός

Ο αρχηγός του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ αναφέρθηκε στο στρατηγικό αίνιγμα που καλούνται να λύσουν οι ΗΠΑ αναφορικά με τις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας στην Κορεατική Χερσόνησο. Ο Αμερικανός στρατηγός τόνισε ότι: “δεν υπάρχουν επιλογές χωρίς ρίσκο για τις ΗΠΑ,” ενώ υπογράμμισε ότι “δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος” προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

“Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο θα είναι τρομακτικός από κάθε έννοια της φαντασίας. Κανένας δεν αμφιβάλλει γι’ αυτό,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίλεϊ στους δημοσιογράφους στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Συνδέσμου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Ουάσινγκτον (AUSA).

Keywords
Τυχαία Θέματα