Ινδία – Νεπάλ: Τουλάχιστον 94 νεκροί από τους μουσώνες που πλήττουν τις χώρες (εικόνες)

47 άνθρωποι νεκροί στο ΝεπάλΠαραπάνω από 45 οι νεκροί και πολλοί οι αγνοούμενοι στην Ινδία

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι κατακλυσμιαίες βροχές των μουσώνων είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 94 ανθρώπων στο Νεπάλ και την Ινδία, όπου 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο λεωφορεία έπεσαν σε γκρεμό.

Τα δυο λεωφορεία

είχαν κάνει στάση χθες το βράδυ σε περιοχή της πολιτείας Χιμάτσαλ Πραντές, στη βόρεια Ινδία, όταν τόνοι βράχων και όγκοι νερού τα καταπλάκωσαν με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και καταλήξουν και τα δύο από τον δρόμο στον γκρεμό.

Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν 47 σορούς σήμερα, ενώ λίγο μετά οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανεστάλησαν.

Σύμφωνα με τον Κρισάν Κουμάρ, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων στην Αρχή Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δεν υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους.

Η φονική κατολίσθηση συνέβη στην περιοχή Μαντί, σε απόσταση 431 χιλιομέτρων βόρεια του Νέου Δελχί σήμερα το πρωί, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Πολλά σπίτια και κτίσματα καταπλακώθηκαν επίσης από τους όγκους λάσπης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι έστειλε, με ανάρτησή του στο Twitter, τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

Στο γειτονικό Νεπάλ, τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πλημμύρες και «17 άνθρωποι αγνοούνται.

Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν με πυρετώδεις ρυθμούς το έργο τους όμως η στάθμη των υδάτων δεν έχει πέσει» δήλωσε ο Σάνκαρ Χάρι Ασχάριγια, επικεφαλής του εθνικού κέντρου διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών.

Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για 53 νεκρούς και πολλούς δεκάδες αγνοούμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα