«Να καταλήξουμε γρήγορα σε συμφωνία για το χρέος», παροτρύνει ο Ντομπρόβσκις

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και ο ΝτομπρόβσκιςΗ Ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ότι της έχει ζητηθεί, συμπληρώνει

«Υπάρχει ευρεία συνειδητοποίηση ότι χρειαζόμαστε μια γρήγορη κατάληξη, καθώς η καθυστέρηση της αξιολόγησης έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά την ελληνική οικονομία. Είναι καίριο να συμφωνήσουμε σε ένα αξιόπιστο πακέτο για τη βιωσιμότητα του χρέους και στη διαδρομή για τα πρωτογενή πλεονάσματα, προκειμένου

να καταστήσουμε ικανή την Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές και να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα το 2018».

Αυτό δηλώνει στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι «όσον αφορά στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, σημειώνεται πρόοδος καθώς το 3,5% θα παραμείνει για 5 χρόνια, έως το 2022, αντί για 10 χρόνια που προβλέπονταν αρχικά».

Στην ερώτηση εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πλέον από την πλευρά της ό,τι χρειάζεται για την επίτευξη συμφωνίας ο κ. Ντομπρόβσκις απαντά: «Nαι, υπάρχει σαφής δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει στη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος και να κάνει τη χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Στο δημοσιονομικό σκέλος, η Ελλάδα υπεραπέδωσε το προηγούμενο έτος και είναι καλά τοποθετημένη για να επιτύχει τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων αυτό και το επόμενο έτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα