Μικρό αλλά ευρύχωρο το νέο Skoda Citigo – Πόσο κοστίζει

Η Skoda αναβαθμίζει το μικρότερο μέλος της σειράς των μοντέλων της. Το Citigo διατίθεται πια με τρεις ή πέντε πόρτες και πολλά νέα χαρακτηριστικά από άποψη σχεδίασης, τεχνολογίας και εξοπλισμού. Το αυτοκίνητο της πόλης ξεχωρίζει απ’ όλα τα άλλα.

Το μπρος, πίσω και πλαϊνό μέρος διακρίνονται για τα ακριβή τους σχήματα, τα σαφή άκρα και τις λείες επιφάνειες. Άμεσα αναγνωρίσιμο ως ένα ελκυστικό, μοντέρνο και πρακτικό όχημα πόλης, συνδυάζει μοντέρνα τεχνολογία και μοντέρνα

αστική κινητικότητα.

Με μήκος 3,597 μ., πλάτος 1,645 μ. και ύψος 1,478 μ. (το 5θυρο μοντέλο), είναι ένα από τα μικρότερα, αλλά πλέον ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Έχει πλήρως αναθεωρημένη εμπρός όψη συμπεριλαμβάνει ένα νέο καπό, τροποποιημένο προφυλακτήρα, ανακαινισμένα φώτα ομίχλης και επανασχεδιασμένη γρίλια ψυγείου. Η επανασχεδιασμένη πίσω όψη χαρακτηρίζεται από τα πίσω φώτα σε σκούρο πλαίσιο.

Στο εσωτερικό παρουσιάζει μεγάλες εσωτερικές διαστάσεις, προσφέρει χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 251 λίτρων και πλάτος χώρου επιβατών 1,369 μ. (στις 5-θυρες εκδόσεις). Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 951 λίτρα στο 3θυρο και τα 959 στο 5θυρο. Το πίσω εσωτερικό ύψος είναι ένα γενναιόδωρο 0,947 μ (0,993 μ. μπροστά).

Το μοντέλο χρησιμοποιεί σύγχρονους τρικύλινδρους κινητήρες ενός λίτρου που αποδίδουν 60, 68 με φυσικό αέριο CNG, και 75 ίππους. Όλοι οι κινητήρες υπερκαλύπτουν τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων EU6 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μικρή έκδοση επιταχύνει από το 0 ως τα 100 χλμ./ω σε 14,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 162 χλμ./ω. Με το κιβώτιο των πέντε ταχυτήτων, έχει συνδυασμένη κατανάλωση 4,4 λίτρων ανά 100 χλμ. κατά μέσο όρο και εκπέμπει 101 g CO2 ανά χλμ.

Η τιμή του μοντέλου ξεκινάει από 8.980 ευρώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα