«Μηχανή» αναπαραγωγής Fake News ο Άδωνις

Του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη

Διερευνώντας όλα τα περιστατικά, για τα οποία ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αναπαράγει fake news (ψευδείς ειδήσεις), η αλήθεια είναι ότι σοκάρεσαι από το μέγεθος της διαστρέβλωσης και του θράσους. Ακόμα και αν δεχτούμε πως αυτό δε γίνεται με ενδεχόμενο δόλο, η πραγματικότητα που δημιουργείται πλέον με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, είναι τουλάχιστον δυστοπική.

Η προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για Α’ Αντιπρόεδρος

της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική “μηχανή” αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας. Μπορεί αυτό να ήταν και το “διαβατήριό” του για την ανάληψη της εν λόγω θέσης.

Το να συλλέξουμε το σύνολο των fake news που έχει αναπαράγει ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα ήταν σχεδόν αδύνατο.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να δούμε μαζί ένα πρόχειρο Top-10 του μετρ της προπαγάνδας:

10. Εθνικιστική ιστοσελίδα ανεβάζει ψευδή είδηση με θέμα “Ισλαμική αθλιότητα – πρόσφυγες αποκαθήλωσαν την εικόνα της Παναγίας στην Ελευθερούπολη“. Μαντέψτε ποιος αναπαρήγαγε την είδηση, πριν ακόμα την πάρουν χαμπάρι οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες…

Ισλαμική αθλιότητα στη Β. Ελλάδα, ΜΗΝ τους ανέχεστε! | Defence-point.gr μά είναι δυνατόν να ισχύει; https://t.co/NCAlJuY9pl

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 22 Μαρτίου 2016

9. “Έδωσαν 15.000 ευρώ για τέσσερα λάστιχα αυτοί που θα καταργούσαν τη βουλευτική αποζημίωση”, έγραψε γεμάτος ικανοποίηση και μετά περίμενε να δρέψει τους καρπούς της καταπληκτικής -καθόλου λαικίστικης- δημοσίευσης. Η λεπτομέρεια που δεν υπολόγισε όμως ήταν πως η συγκεκριμένη λιμουζίνα ανήκει στον Αντώνη Σαμαρά, κάτι το οποίο αποκάλυψε πρώτο το altsantiri.gr. Ουπς!

Έδωσαν 15.000 ευρώ για τέσσερα λάστιχα αυτοί που θα καταργούσαν τα βουλευτικά αυτοκίνητα – ThessalonikiPress https://t.co/eFQo1tVMfb

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 18 Σεπτεμβρίου 2017

8. Πρόεδρε, γιατί να μη διαδώσουμε πως ο πρωθυπουργός πήγε μαζί με την οικογένειά του στο Παρίσι για αναψυχή με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Τι είναι στο Παρίσι; Η Eurodisney. Ασ’ το πάνω μου.


7. Δεν έχει σημασία που το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που παρουσίαζε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να χορεύει ζειμπέκικο σε γιορτή του Θεόδωρου Κουντούρη, του πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ήταν ψευδές. Δεν έχει σημασία που το διέψευσαν όλοι. Στο κάτω-κάτω όπως είπε και ο Άδωνις στη Βουλή, “το βίντεο το είδε όλη η Ελλάδα”… αυτό έχει σημασία!

6. Αξέχαστο παραμένει και το fake news του “τριημέρου της Πάρου” που “έτρεξαν” προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως αποδείχθηκε τελικά, η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία γύρισε αυθημερόν από την Πάρο, με πληρωμένη μάλιστα, πτήση τσάρτερ, χορηγία της Αegean.

Ο @atsipras πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για 3 μέρες δωρεάν.Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 27 Ιουλίου 2016


5. Η “αποκάλυψη” του ΒΗΜΑΤΟΣ πως ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος έπαιρνε προμήθεια 12% για τον επαναδιορισμό απολυθέντων υπαλλήλων, οδήγησε στην απόλυση του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη και στη δημοσίευση συγνώμης από την ίδια την εφημερίδα. Μικρή σημασία έχουν αυτά. Η δουλειά να γίνεται.

4. Ο αστυνομικός που αναβοσβήνει κάθε χρόνο, δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά από το ρεπερτόριο του μετρ της προπαγάνδας.

Φυσικά δεν είναι ο μόνος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για παράδειγμα, σε αυτό το fake news, φρόντισε να βάλει συναίσθημα και να συλλυπηθεί την οικογένεια του “θύματος”, .

3. Φυσικά, η Βενεζουέλα δεν θα μπορούσε να λείπει από το ρεπερτόριο αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων του Άδωνη. Δεν έχει σημασία που το συγκεκριμένο βίντεο δολοφονίας πολίτη είναι από το Πουέρτο Ρίκο. Γιατί να αφήσουμε την πραγματικότητα να μας χαλάσει μια πολύ ωραία προπαγάνδα.

Τρομακτικό βίντεο από την Βενεζουέλα που το παρακράτος Μαδούρο σκοτώνει εν ψυχρώ φοιτητές που του αντιστέκονται. Ο φίλος του @atsipras https://t.co/a8ZRWISbHf

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 4 Αυγούστου 2017

2. Ίσως μία από τις πιο αισχρές περιπτώσεις διαπόμπευσης και συκοφαντικής δυσφήμησης πολίτη από βουλευτή, είναι η περίπτωση του Μάνθου Γιουρτζόγλου, υπαλλήλου της πλοιοκτήτριας εταιρίας του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αφού ξεπέρασε κάθε όριο καταπάτησης της ιδιωτικότητας και της αξιοπρέπειας του Μ. Γιουρτζόγλου, μόνο και μόνο για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, στο τέλος αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη.

Προς @syriza_gr αφού είχατε και περιέργεια και με υβρίσατε πείτε μου τώρα γιατί αποκρύψατε την εμπλοκή αυτού του κυρίου από το Αγία Ζώνη; pic.twitter.com/3QGuEcKFDw

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 16 Σεπτεμβρίου 2017

1. Δεν είναι απλά fake news. Είναι και μία από τις κορυφαίες στιγμές της Ελληνικής τηλεόρασης, τολμώ να πω. Εδώ ο Άδωνις ενημερώνει, σοκαρισμένος, το κοινό του πως ο τότε υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έχει ήδη δώσει εντολή για την κατάργηση των φωνηέντων στην Ελληνική γλώσσα. Είδηση που είχε “δημοσιεύσει” η σατιρική ιστοσελίδα “Το Κουλούρι”.

ΥΓ. Ως bonus, να θυμηθούμε πως τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε επίσης ακούσει από τον Άδωνη, άλλα στελέχη της ΝΔ και από διαπλεκόμενα ΜΜΕ, πως: Ο Φίλης είχε απαγορεύσει στον Έλληνα γονιό να αποκαλεί βασιλόπουλο, βασίλισσα και πριγκίπισσα τα παιδιά του. Η μάνα της Νάντιας Βαλαβάνη έβγαλε 200 χιλιάρικα στο εξωτερικό. Συριζαίοι υπουργοί σκορπούσαν το θάνατο με ταχύπλοα στην Αίγινα. Ο Τσίπρας αγόρασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό από επιχειρηματία που αυτοκτόνησε. Η διαπραγμάτευση μας κόστιζε 100-400 δισ. Η Ηριάννα είναι στενή συγγενής Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και οι τρομοκράτες που χτύπησαν τον Παπαδήμο είναι πρώην σύντροφοι του Πρωθυπουργού. Αυτά!

ΥΓ2. Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι βέβαια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει παραδεχθεί δημοσίως πως ενώ ήξερε πως το μνημόνιο ήταν καταστροφή για τη χώρα, αναγκάστηκε να πει ψέμματα.

ΥΓ3.

Άδωνι Γεωργιάδη, αν και όχι αντιπρόεδροι έχουμε και εμείς μνήμη…
Πες μου λίγο για θράσος να δω κάτι. pic.twitter.com/1hSHIFr80Q

— yiastra (@yiastra) 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΥΓ4. Ασυναγώνιστος

Keywords
Τυχαία Θέματα