«Μείνε μαζί μας», ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Το σποτ της καμπάνιας (video)

Με φόντο ένα εμπόλεμο τοπίο, ένας γιατρός μεταφέρει στα χέρια ένα ημιλιπόθυμο αγόρι στη σκηνή που έχουν στήσει την αυτοσχέδια κλινική τους οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Ξεκινά η παροχή πρώτων βοηθειών. Όμως, ξαφνικά, ο πολύτιμος ορός και η μάσκα οξυγόνου εξαφανίζονται.

«Μείνε μαζί μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», ζητούν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»,
κάνοντας έκκληση στο κοινό για σταθερή οικονομική υποστήριξη, από ένα ευρώ την εβδομάδα.

Ο λόγος για τηλεοπτικό σποτ της διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, μέσα από το οποίο ζητά την οικονομική ενίσχυση του κοινού για να συνεχίσει

απρόσκοπτα το έργο της.

Πρόσφατα, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσαν ότι δεν θα δέχονται, πλέον, χρηματοδοτήσεις από κράτη – μέλη και θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως σημειώνεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, «η διεθνής ιατρική οργάνωση στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη συνεισφορά ιδιωτών παγκοσμίως, προκειμένου να περιθάλψει με αμεροληψία 9 εκατομμύρια ασθενείς στα πιο δυσπρόσιτα μέρη του πλανήτη. Ακόμα και η ελάχιστη συνεισφορά, όταν είναι σταθερή, μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να μετατραπεί στα χέρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε σωτήρια βοήθεια για τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη για ιατρική βοήθεια».

Η Οργάνωση προσθέτει ότι με ένα ευρώ την εβδομάδα μπορεί να διαθέσει 234 εμβόλια κατά τις ιλαράς, ενώ με δύο ευρώ την εβδομάδα, μπορεί να παρέχει 192 πακέτα θεραπευτικής τροφής σε σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά.

Τέλος, με τρία ευρώ την εβδομάδα, μπορεί να περιθάλψει 70 ασθενείς με ένα πλήρες ιατρικό κιτ.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα